İki devletçi saflar sıklaşıyor

Oz Karahan

Oz Karahan – Avrupa Gazetesi (13.12.2021) – Geçtiğimiz günlerde memleketimizdeki illegal yerleşik Türklerin kurduğu illegal siyasi partilerin yakın gelecekteki akıbetleri hakkında bir yazı kaleme almıştım.

-Türkiye Cumhuriyeti Kıbrıs’ta “henüz” Türkiyeli partisi istemiyor…

Yazımın başlığı da buydu.

Türkiye’nin sözde büyükelçisi, özde Kıbrıs’ın istila altındaki kuzey bölgesinin işgal valisi olan zatın, Türkiyeli yerleşiklere ait partileri birer birer Kıbrıslı işbirlikçilerin partilerine entegre etmek için çaba sarfettiğine değinmiştim yazıda.

Millet Partisi adındaki illegal yerleşiklere ait sözde bir parti Ulusal Birlik Partisi’ne katılmıştı.

Yazımdan sonra ise Milliyetçi Demokrasi Partisi adında yine illegal yerleşiklere ait ülkücü faşist bir parti önümüzdeki sözde seçimlere Demokrat Parti içerisinde katılma kararı almış.

Federalistlerin de çok sevdiği ve her gün üçünün beşinin bir araya gelerek oluşturdukları şu inisiyatifi, bu platformu, o hareketi şeklindeki sosyal medya grupları da seçimlerde artık partilere destek verir hale geldiler bugün.

Gördüğüm kadarıyla da illegal yerleşiklere ait bu tür grupcuklar özellikle Demokrat Parti’ye entegre olmuşlar bu seçimde birer ikişer adaylarını listelere sokarak.

İllegal yerleşiklere ait en büyük sözde parti olan Yeniden Doğuş Partisi ise çalışmalarına tek başına devam ediyor.

Bu yapının başında Kıbrıslıların dilinde sigara söndürüp onlara tasma takmayı arzuladığını dile getirmiş Interpol tarafından aranan bir illegal yerleşik var.

KKTC Yüksek Seçim Kurulu’na göre işgal bölgesinde aktif olan siyasi parti sayısı 14.

Şu anda bunların 7 tanesi federalist olduklarını iddia ederken, 7 tanesi ise iki devlet tezini savunmakta.

Önümüzdeki sözde seçimler sonrasında ve Türkiye Cumhuriyeti’nin adadaki işgal valisinin emekleri sonucunda, iki devlet tezini savunan partiler daha da konsolide olacakken federalist olduklarını iddia eden partiler daha da parçalanacağa benzemekte.

Bu durum, kendilerine federalist diyen partilerin yer görmemiş ayaklarını biraz yere bastırır mı dersiniz?

Halk bunların bazılarına o sahte mecliste o sahte koltukları bahşettiği sürece bu neredeyse imkansıza eş bir durum, ama bu sorunun cevabını 24 Ocak 2022 tarihinde daha net göreceğiz.