Ersin Tatar iradenizdir

Oz Karahan

Oz Karahan – Avrupa Gazetesi (15.08.2021) – “Müdahale değil, irade” diye bağırılıyordu Lefkoşa sokaklarında seçimden sonra.

Sonra “Raporluyoruz” adında raporlar yazıldı “oy satın alındı” diye.

Aynı güruhun canlarına tak etmişti artık, iradeleri ellerinden alınmıştı ama nasıl alındığını söylemeye cesaretleri yoktu.

Sonra aralarından belediye başkanı sıfatlı olanı kamera karşısında bir açıklama yaptı.

“Artık sesimizi çıkarmalıyız ama ırkçılık veya Kıbrıslılık üzerinden bir ses çıkarmamalıyız” falan gibi klasik şeyler işte.

Bütün “sol” partilerin ağzında ise aynı laf.

“Burayı yurt bellemiş herkes Kıbrıs Türk halkıdır”.

İşte bu yüzden bunları söyleyenlerin iradesi Ersin Tatar’dır!

Defalarca değindim, usanmadan tekrar değineceğim.

Bugün iradeniz elinizden alındıysa bunun sebebi ne iki-üç kıytırık tehdittir, ne de oy satın alınması…

Seçimlerde adayların Türkiye tarafından tehdit edilmesi henüz bu topraklarda illegal yerleşimciler yokken dahi vardı.

Oy satın alınması ise bu topraklara ilk illegal yerleşiğin gelmesiyle başladı…

İradenize nasıl müdahale edildiğini henüz anlayamadıysanız açınız Türkiye televizyonlarını izleyiniz bugün.

Seksen milyonluk Türkiye halkı, ülkelerine gelen ve gelecek birkaç milyonluk mülteci hakkında bunlara Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimleri kazanması için seçme hakkı verip vermeyeceğini konuşuyor.

İradelerine sahip çıkmak için…

Sözde KKTC Cumhurbaşkanlığı ya da Toplum Liderliği’nin son seçiminde tüm istatistiklere göre oy kullanan insanların yüzde altmışından fazlası illegal yerleşimci olmasına rağmen toplumumuz içerisindeki “solcular” yazımın başında belirttiğim zırvalar ile meşgul.

Peki neden?

Çünkü bu işgal topraklarında herşeye karşı durmanıza izin vardır ama işgalin gerçek adı olan illegal yerleşimcilere karşı durmanız size pahalıya patlar.

Raif Denktaş ve Kutlu Adalı gibi…

Uluslararası toplumun “yerleşimci sömürgeciliği” diye adlandırdığı ve uluslararası hukukun “insanlığa karşı işlenen bir suç” olarak kabul ettiği Kıbrıs’taki illegal Türklere karşı ses çıkarmıyorsanız, Ersin Tatar iradenizdir.

Eğer “illegal yerleşimciler de artık ‘Kıbrıs Türk halkı’nın bir parçasıdır” diyorsanız, Ersin Tatar bahsettiğiniz “Kıbrıs Türkü”nün iradesidir.

Bu topraklarda ve uluslararası platformlarda Türkiye’nin “yerleşimci sömürgeciliği”ne ve illegal yerleşimcilerine karşı mücadele vermiyorsanız, Ersin Tatar sizin iradenizdir!

İşte bu kadar basit.