Gözünüz aydın, Türkiye artık seçimlere “müdahale” etmeyecek!

Oz Karahan

Oz Karahan – Avrupa Gazetesi (14.06.2021) – “Raporluyoruz” diye bir grup raporlamış.

Arasında tanıdıklarımız ve arkadaşlarımız var.

Güzelce rapor etmişler imza almışlar.

Ne için?

İşgal bölgesinde yapılan seçimlerde “oy satın alınmış”, “tehdit edilmiş” falan filan.

Siyasi partiler ile de konuşmuşlar…

İllegal yerleşiklerin partisine de gitmişler onlar ne düşünüyorlar müdahale ile ilgili diye sormak için ama cevap alamamışlar…

Benim bu arkadaşlarımıza ve tüm Türkçe konuşan Kıbrıslılara güzel bir haberim var.

Türkiye artık Kıbrıs’ın işgal altındaki bölgesinde yapılacak seçimlere bu raporda yazıldığı şekillerde “müdahale” etmeyecek.

O iş 2020’deki son seçimle bitti!

Çünkü 1974 yılından 2020 yılındaki seçimlere kadar asıl “müdahale” ve Türkçe konuşan Kıbrıslıların iradesinin gaspı “demografik yapının değişimi” ile tamamlanmış durumda bugün.

Bundan sonra KKTC denilen yapı altında yaşayacağınız seçimlerde hiçbir müdahale yapılmasına gerek kalmayacak noktaya gelmiş durumdayız!

Türkiye’de Recep Tayyip Erdoğan muhalifi mecralarda rapor desteklenirken bile Rauf Denktaş’a methiyeler düzülmesinin sebebi de budur.

Üzgünüm ama bu rapor Türkçe konuşan Kıbrıslılara değil, dünyadaki Erdoğan karşıtlığına hizmet eden bir belge.

Kıbrıs’ta bağımsızlık mücadelesini Rumca konuşan Kıbrıslılar ve dünya ile vermek yerine, Türkiye’nin bir vilayeti gibi vermeyi tercih edebilirsiniz.

Erdoğan karşıtlığı ile dünya ve Türkiye’de bazı spesifik “odaklar”ın desteğini de alabilirsiniz.

Ama Kıbrıslıların iradesine karşı müdahalenin sadece ve sadece “illegal yerleşikler” ile yapıldığı gerçeği açıkça karşımızda dururken, bundan söz etmediğiniz her söyleminiz bir yok hükmündedir.

Bugün sizi Denktaş’ı anarak alkışlayan Türkiye’deki Kemalist/seküler muhalif odaklar da o raporda söyleyemediğiniz asıl düşüncelerinizi bilseler “Rum piçi” yaftasını yapıştıracaklardır.

Tekrar söylüyorum…

Sevinebilirsiniz, bundan sonra size tehdit mehdit olmayacak.

Çünkü işgal altında ve bundan sonra illegal yerleşiklerin çoğunluğunda geçecek seçimlerde sizi kaale alıp tehdit edecek birileri de olmayacak.

Ama her “seçiminizde” sol zannettiğiniz bütün partilerin çalışanları ile sağ yanyana oy sandıklarının kurulduğu yerlerin bahçelerinde ceplerinde 200TL’lik banknotlarla illegal yerleşikleri satın almaya devam edecek.

Partilerin üst kademeleri illegal yerleşiklerin köylerini gezerek beyaz eşya hediye, fatura ödeme, nakit para ve devlet memurluğu dağıtmaya devam edecek.

Bugün illegal Türk yerleşiklerin, Kıbrıslıların varlığını yok eden ve iradesini gasp eden şey olduğunu söylememeye devam ettiğiniz müddetçe de güvende olacaksınız.

Parmağının arkasına saklanmayı reddeden Şener Levent ve Avrupa gazetesi ailesi dün olduğu gibi bugün de tehdit edilmeye, kurşunlanmaya, bombalanmaya, linç girişimleri yaşamaya devam edecek.

“E o zaman siz de yazsaydınız bir rapor da söyleseydiniz” diyecektir bazı arkadaşlarımız.

Gerçek şu ki biz o raporu her gün yazıyoruz…

Seçimden neredeyse bir sene evvel Kıbrıslılar Birliği kuruluşu da size, uluslararası hukuka dayanan ve gerçekçi çözümü bütün dünyaya çeşitli dillerde ilan etti ve destek aldı.

İradenizi elinize nasıl geri alabileceğiniz hakkında bu köşeden de çok yazdım.

Radikal şeylerden söz etmiyorum…

Basit, haklı ve tüm dünyadan destek görecek bir talebe bakar “çözüm iradenizi” elinize almanız.

Sizinle aynı çözümü ve çözüm yolunu benimsemeyen bir kişi olsam da, sizlerin iradenize sahip çıkabilmenizin tek yolunu defalarca söyledim.

O yol, gücünü Kıbrıs Cumhuriyeti ve vatandaşlarından alan “Toplum Liderliği”nin ve sahte devlet “KKTC Cumhurbaşkanlığı”nın birbirinden ayrılması talebidir.

Ancak bunun için önce işgal altında ve demografik olarak bittiğiniz yapının makamlarının “iradenizi” hiçbir zaman temsil edemeyeceğini kabul etmeniz ve ilan etmeniz gerekmektedir.

Gücünü ve sıfatını Kıbrıs Cumhuriyeti’nden alan ve seçimlerinin Kıbrıs Cumhuriyeti ya da BM kontrolündeki ara bölgede sadece Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlarının ya da karma evlilikten doğan yani doğum belgesi sahibi çocuklar gibi vatandaşlık hakkı bulunan Kıbrıslıların katılabileği “Toplum Liderliği” seçimi…

Bu şekilde en azından sizin varlığınızın tek garantisi olan Kıbrıs’ın kurtuluşu adına çözüm masanıza oturacak kişi sadece sizin seçtiğiniz kişi, yani iradeniz olabilecektir.

Rapor ve çözüm istiyorsanız buyrun hepsi burda…