“Pan-Kıbrıslı Seferberliği Deklarasyonu” 2023 Onur Ödülü’nü Aldı

Pan-Kıbrıslı Seferberliği Deklarasyonu

29.12.2023 – Kıbrıslılar Birliği, bağımsızlık mücadelemize katkılarından dolayı Kıbrıslı değerlerimize veya kuruluşlarımıza Onur Ödülleri takdim etmektedir. Kıbrıslılar Birliği Onur Ödülleri, hayatını kendi halkı ve Kıbrıs Cumhuriyeti’ne adayan Kıbrıslı toplum lideri Dr. İhsan Ali’nin anısına verilmektedir.

2023 yılında bu ödülü Kıbrıs’ın Özgürlüğü için Pan-Kıbrıslı Seferberliği Deklarasyonu‘na sunmaktan gurur duymaktayız.

Kıbrıs’ın Özgürlüğü için Pan-Kıbrıslı Seferberliği Deklarasyonu”, Kıbrıs’ın işgalinin 49. yılında Rumca ve Türkçe konuşan 49 Kıbrıslının imzasıyla başlayan, hızla büyüyen bir girişimdir. Bu deklarasyon, üniter bir Kıbrıs temelinde çözüm isterken, işgal ve yerleşimci sömürgeciliğine karşı mücadele etmeyi amaçlayan, Kıbrıs’ın hem işgal altındaki hem de özgür bölgelerindeki tüm Kıbrıslıların seferberliğini savunmaktadır. Kıbrıslıların kurtuluş mücadelesi açısından önemli bir dönüm noktası olmuştur. Bildirge, işgale karşı çok boyutlu siyasi, diplomatik, sosyal ve hukuki bir mücadele çağrısında bulunmakta ve geniş toplumsal mutabakata dayalı bir dizi ilke oluşturmaktadır. Bu ilkeler tam bağımsız, gerçekten çoğulcu demokratik ve üniter bir Kıbrıs Cumhuriyeti’ne giden yolu yönlendirmektedir.

Kıbrıslılar Birliği, Kıbrıs’ın ve Kıbrıslıların kurtuluşuna yönelik tüm çabaları desteklemeye devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Kıbrıslılar Birliği

Aşağıdaki bağlantıyı takip ederek “Kıbrıs’ın Özgürlüğü için Pan-Kıbrıslı Seferberliği Deklarasyonu”nu okuyup imzalayabilirsiniz:
www.freecyprus.net