Kıbrıs adası Filistinlilere yönelik soykırım için kullanılamaz!

Kıbrıs ve Filistin

11.11.2023 – Kıbrıslılar Birliği kayıtsız şartsız Filistin halkının yanındadır ve direnişini desteklemektedir. Kıbrıs halkı, komşu Filistin halkıyla sarsılmaz dayanışmasını sürekli olarak dile getirmektedir. Hem Kıbrıslılar hem de Filistinliler süregelen işgalin, yerleşimci sömürgeciliğinin ve uluslararası hukuk ihlallerinin kurbanı olmuşlardır.

Filistin direnişinin başladığı 7 Ekim 2023’ten bu yana, Kıbrıs adasının, savaş suçları ve insanlığa karşı suçlarda İsrail’e yardım etmek için kullanıldığına dair raporlar yer almaktadır.

Birleşik Krallık Dışişleri, Milletler Topluluğu ve Kalkınma Ofisi Kıbrıs Bölümü eski Başkanı Craig Murray, Birleşik Krallık’ın İsrail ordusuna Kıbrıs’taki Trodos Sinyal İstasyonundaki dinleme üssünden ele geçirilen Filistin Direniş iletişimlerinin canlı yayınlarını sağladığını belirtmiştir. Ayrıca, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin İngiliz bakanları, Kıbrıs’taki Birleşik Krallık üslerinin Gazze’de savaş suçları işlemek için kullanılmasını kolaylaştırdığı iddiasıyla soruşturması yönünde çağrılar da olmuştur. Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı yakın zamanda Ağrotur askeri üssünden İsrail’e askeri nakliye uçuşları gerçekleştirdiğini itiraf etmiştir.

Kıbrıs bağlantısız bir Cumhuriyet olarak 1960 yılında İngiliz sömürgeciliğinden bağımsızlığını kazandığında, Birleşik Krallık, Yunanistan ve Türkiye, Kıbrıslıları adanın yaklaşık yüzde 3’ünün Birleşik Krallık kontrolü altına alan anlaşmaları kabul etmeye zorlamıştır. O tarihten bu yana Birleşik Krallık ve NATO, Ortadoğu’da emperyalist terörü sürdürmek için bu bölgeleri kullanmaktadır. Bugün, İngiltere, Türkiye, Yunanistan, ABD ve Fransa olmak üzere beş NATO ordusu Kıbrıs’ta askeri varlığını sürdürmektedir.

Bu askeri üslerin varlığı, adadaki emperyalistlerin kışkırttığı ayrılıkçı ve bölücü faaliyetler ve Türkiye’nin 1974’te Kıbrıs’ı işgal etmesiyle körüklenen Kıbrıs sorununun yaratılmasıyla güvence altına alındı. Tıpkı yabancı güçler ve işgalciler tarafından Filistin’e dayatılan “iki devletli çözüm” gibi Kıbrıs’taki mevcut statüko da “iki toplumlu iki bölgeli federasyon” veya “iki devletli çözüm” dayatmasıyla korunmaktadır.

Bugün Kıbrıslılar Birliği, Birleşik Krallık’ın Filistinlilerin soykırımındaki rolünü öne çıkaran, Filistin direnişini koşulsuz destekleyen ve Kıbrıs için olduğu gibi Filistin için de tutarlı olarak “tek devletli çözüm“ü savunan tek siyasi örgüttür. Kıbrıs halkı, topraklarının Filistinlilere yönelik soykırımda kullanılmasına izin vermeyecektir!

Yaşasın enternasyonal dayanışma!
Yaşasın yabancı işgali altındaki tüm milletlerin milli kurtuluş mücadeleleri!

Kıbrıslılar Birliği