Kıbrıslı işçi sendikalarının ortak girişimine destek

Kıbrıslı sendikalar

22.02.2022 – Kıbrıs’ın kuzeyinde kapana kısılan Türkçe konuşan Kıbrıslılar Türk işgalinin zulmü altında hayatlarını devam ettirmeye çalışıyorlar. 1974’ten itibaren yaşadıkları sosyal, kültürel ve ekonomik baskılar bugün her zamankinden daha da fazla artmış durumda. Kıbrıs’ın işgal altındaki kuzey bölgesinde yaşayan nüfusun küçük bir kısmını oluşturan Kıbrıslılar işgal sonrasında Türkiye’nin başlattığı yerleşimci kolonyalizmi sebebiyle de maruz kaldıkları sosyo-ekonomik baskılar neticesinde Türkiye tarafından vatanlarından göç etmeye zorlanmaktadırlar.

Kıbrıslılar Birliği olarak Türkçe konuşan Kıbrıslıların bu baskılar karşısında göç etmelerini önlemek adına Kıbrıs İşçi Konfederasyonu ve Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu ortaklığı ile hayata geçirilen faaliyetleri destekliyor ve selamlıyoruz. Bu faaliyetler Türkçe konuşan Kıbrıslıların Kıbrıs’ın özgür bölgelerinde istihdam edilmesini sağlayacak ve Kıbrıs İşçi Federasyonu Genel Sekreteri’nin de belirttiği gibi “işgücündeki Kıbrıslı unsurunun korunacağı” bir yapı oluşturulacaktır.

“Tek Kıbrıs” için mücadele veren Kıbrıslılar Birliği olarak NATO işgali altındaki vatanımızın kurtuluşu için “tek devlet, tek millet, tek bayrak” ideallerinin yanısıra Kıbrıslı emekçilerin örgütleneceği “ortak sendika” hedefinin, zincirlerinden kurtulmuş bir Kıbrıs’ın anahtarı olduğunu herkese hatırlatmak isteriz. Ortak vatan için ortak sendika mücadelesi üniter Kıbrıs Cumhuriyeti’ne giden yolda en güçlü köprümüz olacaktır.

Kıbrıs Kıbrıslılarındır!
Kıbrıslılar Birliği