Kıbrıslılar Birliği “Nato’ya hayır” karşı zirvesine katıldı

NATO'ya Hayır

15.06.2021 – Kıbrıslılar Birliği, dünyanın dört bir yanından ilerici örgütlerin düzenlediği “NATO’ya Hayır” karşı zirvesinde Kıbrıs’ı ve Kıbrıslıları temsil etti. Karşı zirve, 13-14 Haziran 2021’de Brüksel’de NATO Devlet Başkanlarını ağırlayan yıllık NATO zirvesi sırasında gerçekleşti.

Kıbrıslılar Birliği Başkanı Oz Karahan, karşı zirvede yaptığı konuşmada, Kıbrıs’ın halen NATO işgali altındaki bir ülke olduğunun altını çizerek, Kıbrıslıların emperyalizme karşı halk hareketleriyle dayanışma içinde olduğunu ifade etti.

Oz Karahan’ın “NATO’ya Hayır” karşı zirvesinde yaptığı konuşmanın tam metni aşağıdadır.

Sevgili dostlar, yoldaşlar ve dünyanın her yerinde barış için savaşan insanlar.

Hepimizin bildiği gibi, Kuzey Atlantik Terör Örgütü 72 yıldır tüm dünyaya emperyalizmi, sömürgeciliği ve sömürüyü yayıyor.

Şimdi sizinle Doğu Akdeniz’de beş NATO ordusunun şu anda bölgedeki emperyalist amaçları için topraklarını kullandığı bir adadan konuşuyorum.

Kıbrıs, NATO işgali altındaki bir ülkedir.

Ülkemizin üniter yapısı NATO tarafından bozuldu ve 1971’de Lizbon’da yapılan NATO Dışişleri Bakanları toplantısında Kıbrıs’ın işgali planlandı.

Ve asıl işgal 1974’te gerçekleşti.

O zamandan beri Kıbrıs NATO tarafından işgal ediliyor ve NATO destekli “federasyon planı”, NATO güçlerinin statükoyu korumak için oluşturdukları sözde “barış masasında” yer alıyor.

Bu statükodan dolayı vatanımızdaki İngiliz, Türk, Yunan, Amerikan ve Fransız askeri varlığı günümüze kadar devam etmektedir.

Bu emperyalistlerin, yalnızca ABD’nin Kissingerci gündemine hizmet eden beyin ölümü gerçekleşmiş örgütlerine hayat verme girişimlerine tanık oluyoruz.

Ama insanlığa karşı suçlarını sürdürmelerine izin vermeyeceğimizi bilmeliler.

Ve biz dünya halkları şunu unutmamalıyız:

Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz.

Bu nedenle birbirimizin mücadelesini öğrenmeli ve emperyalizme karşı birlik olmalıyız.

Kararlı ve dik bir şekilde “NATO’ya Hayır” demeliyiz.

NATO işgali altındaki Kıbrıs’tan biz Kıbrıslılar, bizim gibi ulusal kurtuluş mücadelesi veren tüm dünya halklarını selamlıyoruz.

Brüksel’deki protestoda halkların iradesini temsil eden yoldaşları selamlıyoruz.

Haklıyız ve kazanacağız!