Kıbrıslılar Kürt halkını ve mücadelelerini selamlıyor

Cypriot & Kurdish Solidarity

20.03.2021 – Kıbrıslılar ile Kürtler arasındaki ilişki sadece bir uluslararası dayanışma konusu değildir. İki milletin kardeşliği ortak bir kader paylaşımına dayanmaktadır.

Kıbrıslılar Birliği, Türk Devleti’nin Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) yönelik yeni saldırılarını kınamaktadır. Şu anda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin üçüncü büyük siyasi partisi olan HDP, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nın Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı başvurunun ardından kapatılmak istenmektedir. Şimdiye kadar Τürkiye’deki Anayasa Mahkemesi, son otuz yılda Kürt halkı tarafından destek gören altı siyasi partiyi kapatmıştır.

Bu eylemler Kürt halkını ve mücadelesini susturmadı. Aksine, Kürt siyasi hareketi Türk Devleti tarafından her hedef alındığında güçlendi.

Mevcut durumu sadece mevcut Türk istibdad rejiminin bir ürünü olarak gören siyasi hareketlere katılmıyoruz. Türk Devleti’nin kuruluşundan itibaren Kürtlere ve Kıbrıslılara yönelik saldırıları neredeyse sürekli devam etmiştir. Bunun arkasındaki neden, Kürtlerin ve Türkçe konuşan Kıbrıslıların, Türkiye’nin neo-Osmanlıcı sözde “milli davalarına” karşı her zaman iki engel oluşturmasıdır.

Birleşen halklar asla yenilmez! Kürt halkına mutlu bir Newroz dilerken, verdikleri milli ve demokratik kurtuluş mücadeleleri ile dayanışma ve birliğimizi belirtiriz.

Kıbrıslılar Birliği – Ένωσις Κυπρίων – Union of Cypriots