Sözde “yeni gerçekçilik”lere karşı Birleşik Cephe çağrısı

Yeni Gerçekçilik

19.01.2021 – Kısa bir süre önce, eski bakan ve federalist iktidar partisinin genel başkan yardımcısı Harris Georgiades, iki devletli çözümün Kıbrıs’ta “Helenizm” in hayatta kalması için bir seçenek olduğunu resmen ilan eden “Yeni gerçekçilik” adlı bir manifesto kaleme almıştır.

Ve zaman, federal Kıbrıs fikrinin, adamızı bölmek pahasına herhangi bir gücü paylaşmak istemeyen siyasi elitler için bir araç olduğu yönündeki görüşümüzü bir kez daha haklı çıkarmaktadır.

Kıbrıs halkı Türk işgali nedeniyle bedel öderken, siyasi elit, limited şirket olarak gördükleri devletten ve sadece bir meta olarak gördükleri bu ülkeden kazanç sağlamaya devam etmektedir.

Bu nedenle, bu “yeni dönemin manifestosu”nun ve siyasi elitin yolsuzluklarının ortaya çıkış zamanı bir tesadüf değildir.

Ayrıca bu manifesto, Kıbrıs sorunu ile ilgili görüşlerini çıkarlarına göre değiştiren güruhun boş “Helenizm” söylemlerinin değişmediğini bize bir kez daha göstermektedir.

Rumca ve Türkçe konuşan Kıbrıslıların üniter ve konsesyonal bir devlet ile bağımsızlığına kavuşmasından sadece üç yıl sonra, aynı siyasi elitin “babaları” 1963’te anayasal düzeni ve Kıbrıs Cumhuriyeti’ni yıkmışlardır.

10 yıldan fazla bir süre devletin kaynaklarını kullandıktan sonra, bu kez başkaları tarafından yine aynı “Helenizm” adına siyasi elite karşı bir darbe düzenlenerek Kıbrıs’ın Türk işgaline neden olunmuştur.

Daha sonra Helenizm için federal çözümü destekleyen siyasi elit ve şimdi ise Helenizm için sadece yarım bir ada istemektedir.

Helenizmin farklı tonlarından bahseden şarlatanların peşine düşmek, bugün Macaristan’dan Çin sınırlarına “Türk Konseyi” gibi hükümetler arası oluşumlarla bir gerçeklik olan Türkçülüğü Kıbrıs’a getirmekten başka bir işe yaramayacaktır.

Zaman bize enosis, federalizm, Helenizm veya Türkçülük gibi yıkıcı fikirlerin sadece Kıbrıslıların vatanlarını kaybetmelerine neden olacağını öğretmiştir.

NATO orduları ve yabancı varlığı olmayan bir “Kıbrıs Cumhuriyeti” veya “Türk Kıbrıs”ın önümüzde olan iki seçenek olduğunu anlamanın zamanı gelmiştir.

Bu nedenle, tüm yurtsever güçleri birşerek, üniter Kıbrıs Cumhuriyeti’ni savunmaya çağırıyoruz.

Rumca konuşan ve Türkçe konuşan Kıbrıslılar için siyasi çözüm, halihazırda imzaladığımız 1960 konsesyonal anayasası, yani Cumhuriyetimizin meşru anayasasıdır.

Türkiye’nin vatanımızdaki varlığını gayri meşrulaştırmak için anayasal düzenin yeniden tesis edilmesi kampanyası adına birleşik bir cephe kurulması çağrısında bulunuyoruz.

Tüm ilerici güçleri, Kıbrıslıların Devleti’ne, Kıbrıslıların Bayrağına ve Kıbrıslıların varlığına karşı yıkıcı ideolojileri bırakmaya ve her şeyimizi kaybetmeden önce Kıbrıs milliyetçiliğinin antiemperyalist ruhu ile sahip olduklarımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz.

Kıbrıs Kıbrıslılarındır!
Kıbrıslılar Birliği