Şener Levent’e Kıbrıslılar Birliği Onur Ödülü

Sener Levent

28.12.2020 – Kıbrıslılar Birliği, bağımsızlık mücadelemize katkılarından dolayı Kıbrıslı değerlerimize veya kuruluşlarımıza Onur Ödülleri takdim etmektedir. Kıbrıslılar Birliği Onur Ödülleri, hayatını kendi halkı ve Kıbrıs Cumhuriyeti’ne adayan Kıbrıslı toplum lideri Dr. İhsan Ali’nin anısına verilmektedir.

2020 yılında bu ödülü, Avrupa gazetesinin genel yayın yönetmeni Şener Levent‘e takdim etmekten büyük onur duymaktayız.

Bu vesileyle Şener Levent ve Avrupa gazetesinin tüm yazarlarıyla dayanışmamızı tekrar dile getirmek isteriz. Türkiye’nin islamofaşist Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs’ın işgal altındaki kuzey bölgelerinin mahkemeleri tarafından Şener Levent ve Ali Osman Tabak’ın beraat ettirilmesinin ardından, Ankara’da Şener Levent’in yargılanması için yeni bir girişimde bulunmaktadır. Avrupa gazetesi yazarları ve Şener Levent, tüm Kıbrıslıların onurudur. Kıbrıslılar Birliği olarak her zaman Kıbrıslı güçlerin yanında olacağımızı buradan bir kez daha haykırıyoruz.

Kıbrıslılar Birliği, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin ve meşru anayasal düzeninin yeniden tesisi, Türk işgaline son verilmesi ve illegal yerleşiklerin ve orduların adadan temizlenmesi için verdiği mücadelesine devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Kıbrıslılar Birliği

Şener Levent, 1948 yılında Lefkoşa’da doğmuştur. Moskova Lomonosof Devlet Üniversitesi, Gazetecilik Fakültesi’nde yüksek öğrenimini tamamlamıştır. Profesyonel hayatı boyunca birçok medya kuruluşunda çalışmış ve oluşumunda yer almıştır.

1997 yılında “Avrupa” gazetesini yayınlamaya başlamıştır. Avrupa gazetesi iki kez bombalanmış, kendisi hakkında sayısız ceza davası açılmış. “Avrupa” gazetesinin sonra yoluna “Afrika” gazetesini açarak devam etmiştir.

Afrika” 2011 yılında iki kez silahlı saldırıya uğramıştır. 22 Ocak 2018’de ise Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın televizyonlardan canlı yayın ile verdiği direktif neticesinde Afrika gazetesi linçe uğratılmıştır. Bugün Şener Levent mahkemede Erdoğan’a hakaret iddiasıyla yargılanmaya devam etmektedir.

2018 yılında Avrupa Birliği tarafından kendisine “Avrupa Vatandaşlık Ödülü” takdim edilmiş, 2019 yılında “POLITICO” tarafında Avrupa’yı etkileyecek 28 kişiden biri seçilmiştir.

2019 yılında “Yasemin Hareketi” ile birlikte Avrupa Parlamentosu seçimlerinde aday olmuştur.

Türkçe, Yunanca ve İngilizce olarak üç dilde okuyucuyla buluşmuş üç kitabı bulunmaktadır.

1997 yılından beri “Avrupa” gazetesinin genel yayın yönetmenliğini yürüten Şener Levent’in 2003 yılından beri de “Politis” gazetesinde de günlük yazıları yayınlanmaktadır.