Kıbrıs Cumhuriyeti’nin ve Kıbrıslıların bayrağının 60. yıldönümü

Consociationalism

16.08.2020 – 16 Ağustos. 60 yıl önce, bugün, milletimiz yüzyıllarca maruz kaldığı sömürgecilik ve emperyalizmden sonra bağımsızlığını kazandı. Bu tarih, üniter ve konsesyonal Kıbrıs Cumhuriyetimizin bağımsızlığını ilan ettiği tarihtir. Ve bu tarih, Türkçe konuşan Kıbrıslı İsmet Güney’in bize Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağını, yani milli bayrağımızı armağan ettiği tarihtir.

Bugün güzel vatanımızın yarısı işgal altında. Ve yine aynı emperyalistler, kendi yarattıkları iki bölgeli iki toplumlu federasyon “barış çözümü” ile küçük adamızı ve halkımızı ikiye bölmekten söz ediyorlar. Ve biz de yine tekrarlıyoruz.

Kıbrıs ve halkı bölünmemiştir!
Kıbrıs işgal altında!
Ve bizim uğruna savaştığımız ve savaşacağımız şey bir “barış çözümü” değil, “kurtuluş”tur!

Kıbrıslılar Birliği öncü bir hareket olarak, emperyalistler ve işbirlikçileri tarafından elimizden alınan bağımsızlığımızı geri kazanmak ve yine onlar tarafından yıkılan “anayasal düzenin yeniden tesis etmek” adına mücadelesini sürdürecektir. Daha sonra tam bağımsız üniter Kıbrıs’ta “tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet” ülküleri adına demokratik olarak kavgasına devam edecektir.

(Kıbrıs’ın Bağımsızlık Günü, 1963’e kadar gerçek tarihi olan 16 Ağustos’ta kutlanmıştır. Bağımsızlık Günü, 11 Temmuz 1963’te Cumhurbaşkanı Başpiskopos Makarios, Cumhurbaşkan Yardımcısı Dr. Fazıl Küçük ve Kıbrıs’ın yedi Rumca konuşan Kıbrıslı ve üç Türkçe konuşan Kıbrıslı’dan oluşan anayasal Bakanlar Kurulunun oybirliğiyle aldığı karar ile 1 Ekim olarak değiştirilmiştir)

Kıbrıs Kıbrıslılarındır!
Kıbrıslılar Birliği