Kıbrıs’ta yeni bir NATO üssüne hayır! Evine dön Macron!

Consociationalism

15.08.2020 – Kıbrıslılar Birliği, Kıbrıs Cumhuriyeti ile Fransa Cumhuriyeti arasında Nisan 2017’de imzalanan ve Ağustos 2020’de yürürlüğe giren Savunma İşbirliği Anlaşmasına karşı durmaktadır.

Kıbrıs Cumhuriyeti’nin zenginliği ve uluslararası hakları tüm Kıbrıslılara aittir. Türkçe konuşan Kıbrıslı İsmet Güney’in bize resmi olarak 60 yıl önce bugün, 16 Ağustos 1960’ta armağan ettiği Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağının Doğu Akdeniz’de dalgalandığı her metrekare Kıbrıslıların “vatanıdır”.

Kıbrıs Cumhuriyeti’nin yani devletimizin çıkarlarını korumak hepimizin ödevidir. Ancak bugün devletimizi yönetenlerin stratejik derinlikten uzak hareketleri, Cumhuriyet’imizin bir protektora görünümü almasından başka bir şeye yaramamaktadır.

Halihazırda Yunanistan, Türkiye, Birleşik Krallık orduları gibi üç NATO gücünün işgali altındaki topraklarımıza, aciz politikacılarımızın daveti ile gelen diğer bir NATO ordusunu vatanımızda istemiyoruz. Geçmişi emperyalizm ve sömürgeciliğin yarattığı acılar ile dolu olan adamıza, tarihi sömürü ile bezeli Fransızların davet edilmesini vatan hainliği olarak görüyoruz.

Kıbrıslılar Birliği’nin emperyalizme ve bu topraklardaki yabancı güçlerin varlığına karşı verdiği mücadeleye bugünden sonra yeni bir düşman daha eklenmiştir. Kıbrıs tüm Kıbrıslıların üzerinde yaşayabilmesi için büyük, ancak dört katil NATO ordusuna ev sahipliği yapmak için çok küçük bir adadır.

Kıbrıs’ta yeni bir NATO üssüne hayır! Evine dön Macron!

Kıbrıs Kıbrıslılarındır!
Kıbrıslılar Birliği