“Avrupa”nın geri gelişini selamlıyoruz!

British Bases - Cyprus

25.06.2020 – Kıbrıslılar Birliği olarak, Türk işgaline karşı mücadelesini en ön cephede on yıllardır cesurca veren Avrupa gazetesinin kendi ismiyle geri dönüşünü büyük bir mutluluk ile karşıladığımızı kamuoyu ile paylaşmak isteriz.

1997 yılında yayın hayatına başladığı günden itibaren işgalcileri ve işbirlikçileri rahatsız eden Avrupa gazetesi onurlu tarihi boyunca Türkiye tarafından organize edilen sayısız kurşunlama, bombalı saldırı ve linç girişimlerinin hedefi olmuştur. Gazetenin yazarları ve özellikle genel yayın yönetmeni Şener Levent hakkında da yine Türkiye’nin hamleleri ile işgal rejiminde sayısız dava açılıştır. 2001 yılına gelindiğinde ise Avrupa gazetesi, Rauf Denktaş’ın baskıları ve girişimleri sonucunda kapanması sonrasında yoluna Afrika ismiyle düne kadar devam etti.

En son 22 Ocak 2018 yılında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı yayından verdiği linç direktifi sonrasında binlerce illegal Türk yerleşik gazetenin genel merkezine saldırıp bir katliam girişiminde bulunmuştu.

Geçtiğimiz haftalarda ise özellikle işgal bölgesindeki “iki toplumlu, iki bölgeli federasyon” yanlısı olan ve Avrupa Birliği hibeleri ile geçimini sağlayan sözde sivil toplum ve medya kuruluşlarının, gazetenin adına ve logosuna karşı başlattığı haksız karalama ve linç kampanyası sonrasında, genel yayın yönetmeni Şener Levent’in kararı ile gazetenin ismi yine Avrupa olarak değiştirilmiştir.

Linç saldırıları, işgalcilerden, adadaki bölücü-ayrılıkçı “iki toplumlu, iki bölgeli federasyonculardan” ya da kimden gelirse gelsin, Kıbrıslılar Birliği için Avrupa gazetesi işgale karşı savunalacak en değerli kaledir. Bağımsız Kıbrıs Cumhuriyeti için verdiğimiz mücadelemize zafere olaşacağımız güne kadar omuz omuza devam edeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Kıbrıslılar Birliği