Kıbrıs’taki İngiliz üslerine ilişkin gelişmeler hakkında açıklama

İngiliz Üsleri - Kıbrıs

10.06.2020 – Kıbrıslılar Birliği olarak, Kıbrıs’ta İngiltere’nin kontrolündeki bölgelere ilişkin gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Kıbrıslıların bu bölgelerdeki mülklerini inşa etmelerine olanak tanıyacak ve buruk bir mutluluk duygusu uyandıracak anlaşmayı öğrenmiş bulunuyoruz.

Bu, bağımsızlığımızdan 60 yıl sonra da olsa önemli bir gelişmeyi temsil ediyor. Ancak bu bir kutlama sebebi değildir. Kıbrıslılar Birliği olarak, vatanımızdan İngiltere, Türkiye ve Yunanistan’ın varlığı silininceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

Dikkate değer bir diğer husus da Türkiye’nin ve onun Kıbrıs’ın işgal bölgesindeki kukla sözde devletinin yöneticilerinin, Kıbrıs Cumhuriyeti anayasasına hatalı göndermeler yaparak bu gelişmeleri kınamasıdır. Kıbrıslılar, Kıbrıs sorununda yer alan tüm tarafların kendi çıkarlarına hizmet ettiğinde seçici bir şekilde Kıbrıs Cumhuriyeti anayasasına başvurmalarından, diğer zamanlarda ise hiçe saymalarından bıkmıştır.

Kıbrıslılar Birliği olarak, bu adadaki tüm yabancı varlığını gayrimeşru kılmak ve geleceğimizi Kıbrıs Cumhuriyeti’nin demokratik kurumları içinde kolektif olarak şekillendirmek amacıyla üniter Kıbrıs’ı savunmaya devam edeceğiz.

Kıbrıs Kıbrıslılarındır!
Kıbrıslılar Birliği