Kıbrıslılar Birliği, Kıbrıslı işçiler için bir ağ kurdu

Ελληνικά / Türkçe / English

09.06.2020 – Kıbrıslılar Birliği, Kıbrıs’ın özgür bölgelerindeki yetkililer kontrol noktalarını açarken, Türkiye tarafından kontrol edilen Kıbrıs’ın kuzey bölgelerindeki işgal rejiminin kontrol noktalarını kapatmaya devam etmesini kınamaktadır.

Bu baskıcı eylem, özgür bölgelerde istihdam edilen Türkçe konuşan Kıbrıslı işçilere yönelik olup, rejim kontrol noktalarını açmaya karar verene kadar işgal altındaki bölgelere dönme haklarından feragat eden bir belge imzalamalarını talep etmektedir.

Bu haksız muameleye rağmen önemli sayıda Kıbrıslı işçi, işlerine devam etmek ve işgal altındaki bölgelerde ikamet eden ailelerinin geçimini sağlamak için barikatları cesaretle aşmıştır. Ne yazık ki, bu işçilerin çoğu uygun barınaktan yoksundur ve araçlarında uyumaya hazırdır.

Bu nedenle, Kıbrıslılar Birliği, Türkçe konuşan Kıbrıslı emekçiler için kalacak yer ayarlamaya adanmış bir ağ kurmak için inisiyatif almıştır. Üyelerimizi ve halkımızı bu çabada desteklemeye kararlıyız ve aşağıdaki duyuruyu paylaşmak istiyoruz:

“Türkiye tarafından kontrol edilen işgal bölgesindeki rejimin, Türkçe konuşan Kıbrıslılara uyguladığı yeni bir zulme daha tanıklık ediyoruz. Kıbrıs Cumhuriyeti’nin özgür bölgelerine çalışmak için gelen ve barikatlar açılana kadar kalacak yeri olmayan Türkçe konuşan Kıbrıslı emekçiler ve onlara kalacak yer sağlamak isteyen Rumca konuşan ve Türkçe konuşan Kıbrıslılar bizim ile iletişime geçebilirler. Kıbrıslılar Birliği olarak, bu insanlarımızın birbirlerine ulaşması için bir ağ işlevi görmek adına böyle bir çalışmayı başlattığımızı kamuoyuna duyururuz.”

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Kıbrıslılar Birliği