Kıbrıslılar Birliği, Afrika gazetesinin yanındadır

Afrika Gazetesi Davası

15.05.2019 – Kıbrıslılar Birliği olarak, 16 Mayıs günü karar duruşmasında Afrika gazetesinin yanında olacağımızı tüm Kıbrıslılar ile paylaşmak isteriz.

Afrika gazetesi genel Yayın Yönetmeni Şener Levent ve direktörü Ali Osman Tabak hakkında, işgal bölgesindeki illegal otoriteler tarafından 5 yıl hapis istemiyle yargılanmaktadırlar. Kıbrıslılar Birliği, işgale ve işgal bölgesinde Türkiye’nin uyguladığı bütün kolonizasyon hareketine karşı mücadele eden bir kuruluştur. Bu bağlamda bizimle aynı amaç uğruna mücadele eden bu iki cesur Kıbrıslı ile dayanışmamızı kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.

Bizim birlikte verdiğimiz mücadele sadece bu dava süresince değildir. Kıbrıslılar Birliği başkanı Oz Karahan, 26 Mayıs’ta yapılacak olan Avrupa Parlamentosu seçimlerinde Şener Levent ile Yasemin Hareketi listesinde oy pusulasında olacaktır. Biz bu mücadeleyi bir yandan işgal bölgesindeki ateş hattında Türkiye’nin baskılarına karşı, diğer yandan 45 yıldır devam eden işgal düzeninden nemalanan iki bölgedeki siyasi çevrelere karşı olmak üzere birçok cephede devam ediyoruz. Bu kavga devam ederken Kıbrıslıların yanımızda olduğunu biliyoruz. Son olarak kamuoyuna, Afrika gazetesini savunmanın memleketimizde, Kıbrıs’ta bağımsızlık ve gelecek isteyen bütün Kıbrıslıların görevi olduğunu hatırlatmak isteriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Kıbrıslılar Birliği