Kıbrıslılar Birliği, seçimlerinde “Yasemin Hareketi” içinde

Jasmine Movement & Oz Karahan & Union of Cypriots
Jasmine Movement & Oz Karahan & Union of Cypriots

27.02.2019 – Kıbrıslılar Birliği olarak 26 Mayıs 2019 tarihinde yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerine kendi adayımız ile katılma niyetimizi aylar öncesinden beyan etmiştik.

Bugün, Sayın Oz Karahan’ın Kıbrıslılar Birliği adına, Sayın Şener Levent’in “Yasemin Hareketi” ile seçimlere katılacağını bilgisini Kıbrıslılar ile paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Seçimlere katılacağımızı açıkladığımız günden itibaren toplumumuzun bize yakıştırdığı ve bizden beklediği bir işbirliğini hayata geçiriyoruz. Kıbrıslılar Birliği olarak işgale karşı duran tüm Kıbrıslı güçlerin birleşmesi gerektiğini her zaman dile getirdik. Bu bağlamda, toplumumuzun Yasemin Hareketi ve Kıbrıslılar Birliği’nin bu ortaklığını bir umut ışığı olarak gördüğünün farkındayız, bu sorumluluğun yükünü omuzlarımızda hissediyoruz. Bugünden itibaren Yasemin Hareketi’nin Kıbrıs ve özgürlük sevdalısı diğer beş ismi ile beraber bu yola çıkmış bulunmaktayız.

Adayımız ve birliğimiz başkanımız Oz Karahan, harekette Kıbrıslılar Birliğini temsil ederek bu dava için mücadele edecek. Topluluğumuzun bildiği gibi kendisi, Kıbrıslılar Birliği’nin kökeni olan “LINOBAMBAKI” ve “Dünya TÜrkçe Konuşan Kıbrıslılar Birliği” gibi kuruluşlara üye olarak uzun süredir bağımsız bir Kıbrıs’ın destekçisidir. Oz Karahan, Mağusa’da büyümüş ve siyasi faaliyetlerde bulunmuş ve şuanda ailesinin bir kısmının kökeni olan Larnaka’da yaşamaktadır. Öğrenimini Çekya’da bitirmiş ve ayrıca Amerika Birleşik Devletleri, İsveç ve Almanya gibi ülkelerde yaşayarak buralarda siyasi olarak aktif olmuştur.

Oz Karahan ile beraber Afrika gazetesi genel yayın yönetmeni Şener Levent ve dört aday daha Yasemin Hareketi’nin seçim listesinde yer alacaktır. Kıbrıs’ın özgür ve işgal bölgelerinde ikamet eden tüm Kıbrıslıların kullanacağı oylar neticesinde bu ilerici adayların Kıbrıs için ayrılan koltuklarda yerlerini alacağını biliyoruz. 26 Mayıs sadece bir başlangıç olacak. Statüko’ya hizmet eden siyasi partilerin parti içi hesaplarının bir tatil veya tecrit yerinden başka bir şey olarak görmediği Brüksel’deki o sandelyelere bağımsız ve cesur Kıbrıslıların sahip çıkmaya başladığı gün olarak tarihe geçecektir. İşgale ve işgal ile birlikte gelen Türkçe-konuşan Kıbrıslıların karşı karşıya olduğu sosyal, kültürel ve ekonomik soykıma karşı en etkin mücadeleyi zaten aktif olduğumuz Avrupa Parlamentosu çatısı altında vermeye devam edeceğiz. Biz Gavur İmam’ın torunlarıyız, mücadelemiz hep vardı ve her zaman var olacak. Özgürlüğe ulaşacağımız güne kadar!

Kıbrıslar Birliği olarak seçim döneminde ve sonrasında Oz Karahan ile Yasemin Hareketi içerisinde omuz omuza yer alacağı Şener Levent, Faize Özdemirciler, Leyla Kıralp, İbrahim Aziz ve Zeki Beşiktepeli ile birlikte olacağız.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Kıbrıslılar Birliği