Afrika gazetesi Kıbrıslıların sesidir!

Afrika Gazetesi & Kıbrıslılar Birliği

22.01.2018 – Afrika gazetesinin attığı, bizimde Kıbrıslılar Birliği olarak altına imzamızı attığımız “Türkiye’den bir işgal harekatı daha” manşeti sonrasında yaşanan hedef gösteme, linç ve tüm Kıbrıslılara yapılan saldırıların cevabı verilecektir.

1974 işgalinden bugüne, Kıbrıs adasının yaşadığı en büyük trajedi olarak nitelendirdiğimiz Afrika gazetesi saldırılarını iyi değerlendirmek ve buna karşı ortak bir cephe oluşturmak bütün Kıbrıslıların görevidir. Bu hain saldırının nasıl sistematik ve planlanmış bir şekilde geliştiğine kamuoyunun dikkatini çekmek istiyoruz.

21 Ocak 2018 tarihinde atılan manşetin ardınfan Dünya Türkçe konuşan Kıbrıslılar Birliği (WUTC), Afrika gazetesine destek bildirisi yayınlamıştır. Ardından aynı gün Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştuğu Bursa mitinginde Kıbrıs’ın işgal bölgesindeki “uyuyan hücrelere” direktif vermiştir. Ve ertesi gün, yani 22 Ocak 2018 tarihinde aynı Türkiye’deki Sivas-Madımak katliamı gibi planlanan bir şekilde gazetenin ofisine katliam amacıyla saldırılmıştır.

Bu saldırıya katılanlar, 1974 yılından sonra Türkiye’nin adanın demografik yapısını değiştirmek ve kolonizasyonunu tamamlamak amacıyla gönderdiği illegal yerleşik Türklerdir. Saldırılar sırasında işgal bölgesindeki sözde polisin hiçbir önlem almadığı ve neredeyse saldırganlara yardımcı olduğu görülmüştür.

Bu olay sadece bir linç ve katliam girişimi değildir. Türkiye’nin Türkçe konuşan Kıbrıslılara 44 yıldır yaşattığı zulmün ve baskının ne boyutlara ulaştığının göstergesidir. Yaşadığımız kansız soykırıma karşı hala direnç gösterebilen kuvvetlerin var olmasının işgalcilerin tahamül sınırlarını zorladığı gerçeği dünya tarafından bilinmekte ve takip edilmektedir. Biz de buradan bir kere daha hatırlatıyoruz. Bu memlekette Kıbrıslılar Birliği gibi, Afrika gazetesi gibi güçler oldukça, Kıbrıslılar da var olmaya ve mücadele etmeye devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Dünya Türkçe konuşan Kıbrıslılar Birliği (WUTC)