Η «Διακήρυξη Παγκύπριας Κινητοποίησης» παραλαμβάνει το Τιμητικό Βραβείο 2023

Declaration of Pan-Cyprian Mobilization

29.12.2023 – Η Ένωσις Κυπρίων απονέμει Τιμητικά Βραβεία για να αναγνωρίσει τις συνεισφορές Κύπριων ατόμων ή οργανώσεων στον αγώνα μας για την ανεξαρτησία. Τα Τιμητικά Βραβεία της Ένωσης Κυπρίων απονέμονται εις μνήμην του ηγέτη της Κυπριακής κοινότητας Δρ. Ιχσάν Αλή, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στον λαό του και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Το 2023, είμαστε περήφανοι που απονέμουμε αυτό το βραβείο στη Διακήρυξη Παγκύπριας Κινητοποίησης για την Ελευθερία της Κύπρου.

Η «Διακήρυξη Παγκύπριας Κινητοποίησης για την Ελευθερία της Κύπρου» είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη πρωτοβουλία που ξεκίνησε με τις υπογραφές 49 Ελληνόφωνων και Τουρκόφωνων Κυπρίων στο 49ο έτος της κατοχής της Κύπρου. Αυτή η διακήρυξη συνηγορεί υπέρ της κινητοποίησης όλων των Κυπρίων, τόσο στις κατεχόμενες όσο και στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου, με στόχο την καταπολέμηση της κατοχής και της εποικιστικής αποικιοκρατίας, αναζητώντας παράλληλα μια λύση βασισμένη σε μια ενιαία Κύπρο. Έχει γίνει ένα σημαντικό ορόσημο στον αγώνα των Κυπρίων για απελευθέρωση. Η διακήρυξη καλεί για έναν πολυδιάστατο πολιτικό, διπλωματικό, κοινωνικό και νομικό αγώνα κατά της κατοχής και έχει θεσπίσει ένα σύνολο αρχών με ευρεία κοινωνική συναίνεση. Αυτές οι αρχές καθοδηγούν την πορεία προς μια πλήρως ανεξάρτητη, γνήσια πλουραλιστική δημοκρατική και ενιαία Κυπριακή Δημοκρατία.

Η Ένωσις Κυπρίων θα συνεχίσει να στηρίζει όλες τις προσπάθειες που στοχεύουν στην απελευθέρωση της Κύπρου και των Κυπρίων.

Ανακοινώνεται με σεβασμό προς το κοινό.
Ένωσις Κυπρίων

Μπορείτε να διαβάσετε και να υπογράψετε τη «Διακήρυξη Παγκύπριας Κινητοποίησης για την Ελευθερία της Κύπρου» ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:
www.freecyprus.net