Υποστήριξη της κοινής πρωτοβουλίας των Κυπριακών εργατικών σωματείων

Κυπριακών εργατικών σωματείων

22.02.2022 – Παγιδευμένοι στο βόρειο τμήμα της Κύπρου, οι Τουρκόφωνοι Κύπριοι προσπαθούν να συνεχίσουν τη ζωή τους υπό την καταπίεση της τουρκικής κατοχής. Οι κοινωνικές, πολιτιστικές και οικονομικές πιέσεις που βιώνουν από το 1974 έχουν αυξηθεί περισσότερο από ποτέ. Οι Κύπριοι, που αποτελούν ένα μικρό μέρος του πληθυσμού που ζει στην κατεχόμενη βόρεια περιοχή της Κύπρου, αναγκάζονται από την Τουρκία να μεταναστεύσουν από την πατρίδα τους ως αποτέλεσμα των κοινωνικοοικονομικών πιέσεων που δέχονται λόγω της εποικιστικής αποικιοκρατίας που ξεκίνησε μετά την κατοχή.

Ως Ένωσις Κυπρίων, υποστηρίζουμε και χαιρετίζουμε τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται από τη σύμπραξη της Συνομοσπονδίας Εργαζομένων Κύπρου και της Ομοσπονδίας Τουρκοκυπριακών Συνδικαλιστικών Οργανώσεων προκειμένου να αποτραπεί η μετανάστευση των Τουρκόφωνων Κύπριων μπροστά σε αυτές τις πιέσεις. Με τις δραστηριότητες αυτές θα διασφαλιστεί η απασχόληση Τουρκόφωνων Κύπριων στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου και, όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Συνομοσπονδίας Εργαζομένων Κύπρου, θα δημιουργηθεί μια δομή που «θα διατηρήσει το κυπριακό στοιχείο στην αγορά εργασίας».

Καθώς η Ένωσις Κυπρίων αγωνίζεται για την «Μία Κύπρο», θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι ο «κοινός συνδικαλιστικός στόχος» με τον οποίο θα οργανωθούν οι Κύπριοι εργαζόμενοι, καθώς και τα ιδανικά «ένα κράτος, ένα έθνος, ένα σημαία» για την απελευθέρωση της πατρίδας μας από την κατοχή του ΝΑΤΟ, είναι το κλειδί για μια Κύπρο απαλλαγμένη από τις αλυσίδες της. Ο κοινός συνδικαλιστικός αγώνας για την κοινή πατρίδα θα είναι η ισχυρότερη γέφυρα μας στον δρόμο προς την ενιαία Κυπριακή Δημοκρατία.

Η Κύπρος για τους Κυπρίους!
Ένωσις Κυπρίων