Το «Βραβείο Δρ. Ιχσάν Αλή» 2021 απονεμήθηκε στην Galeri Kültür

Galeri Kultur

31.12.2021 – Η Ένωσις Κυπρίων απονέμει Τιμητικά Βραβεία για να αναγνωρίσει τις συνεισφορές Κύπριων ατόμων ή οργανώσεων στον αγώνα μας για την ανεξαρτησία. Τα Τιμητικά Βραβεία της Ένωσης Κυπρίων απονέμονται εις μνήμην του ηγέτη της κυπριακής κοινότητας Δρ. Ιχσάν Αλή, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στον λαό του και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Το 2021, είμαστε στην ευχάριστη θέση να απονείμουμε αυτό το βραβείο στις εκδόσεις Galeri Kültür, οι οποίες λειτουργούν για περισσότερα από τριάντα χρόνια με το σύνθημα «Κυπριακά Βιβλία».

Η Galeri Kültür είναι ένα εμβληματικό ίδρυμα που έχει εκδώσει περισσότερα από ογδόντα βιβλία για την πατρίδα μας, συμπεριλαμβανομένων βιβλίων για τον Δρ. Ιχσάν Αλή και τον αγώνα του για την Κύπρο. Χαιρετίζουμε τις πολιτιστικές προσπάθειες της Galeri Kültür για τη διάδοση της ιδέας του κυπριωτισμού και της κυπριακής συνείδησης.

Η Ένωσις Κυπρίων θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την ενιαία Κυπριακή Δημοκρατία, τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής και ένα νησί απαλλαγμένο από παράνομους Τούρκους εποίκους και όλους τους ξένους στρατούς, προκειμένου να έχει μια πλήρως ανεξάρτητη πατρίδα.

Ανακοινώνεται με σεβασμό προς το κοινό.
Ένωσις Κυπρίων

Η Galeri Kültür ιδρύθηκε το 1987 ως βιβλιοπωλείο με αποστολή να φέρει κοντά τους βιβλιόφιλους στην Κύπρο. Το 1988 ιδρύθηκε ο εκδοτικός της οίκος με την πρώτη του έκδοση «Το Λεξικό των Κυπριακών Τουρκικών Παροιμιών και Ιδιωμάτων». Σήμερα, η Galeri Kültür είναι η μητρική οργάνωση του «Βιβλιοπωλείου Galeri Kültür», των «Εκδόσεων Galeri Kültür», των «Εκδόσεων Alaşiya» και του «GKY Store».

Η Galeri Kültür είναι αφοσιωμένη στο να ρίχνει φως στην ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού με το σύνθημα «Κυπριακά Βιβλία». Σήμερα, τα βιβλία που εκδίδει η Galeri Kültür έχουν μεγάλη ζήτηση και ενδιαφέρον όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και σε όλο τον κόσμο. Η Galeri Kültür έχει εκδώσει περισσότερα από 80 βιβλία για την Κύπρο στην τουρκική, ελληνική και αγγλική γλώσσα κατά τη διάρκεια της 30χρονης ιστορίας της.