Το πραγματικό όνομα της κατοχής: Παράνομοι έποικοι

Ισραήλ - Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου - Σημαία

02.07.2021 – «Κύπριοι και Παλαιστίνιοι ενωμένοι κατά των δίδυμων τρομοκρατών κατακτητών Τουρκία και Ισραήλ!» γράφει στις αφίσες της Ένωσης Κυπρίων στους δρόμους της Λευκωσίας. Δύο γειτονικοί λαοί δίνουν μια εθνική απελευθερωτική πάλη ενάντια στους κατακτητές που χρησιμοποιούν την ίδια ρητορική, τα ίδια ψέματα και την ίδια στρατηγική.

Ενώ το status quo είναι εγγυημένο από τις ανέφικτες «λύσεις» που υποστηρίζονται από τους ιμπεριαλιστές, αυτοί οι δύο κατακτητές συνεχίζουν την εισβολή τους στην Κύπρο και την Παλαιστίνη. Ψεύτικες διαπραγματεύσεις και σχέδια που υποστηρίζονται από τα Ηνωμένα Έθνη υποκινούν τα εγκλήματα της Τουρκίας και του Ισραήλ κατά της ανθρωπότητας.

Μετά την κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία το 1974, η αναγκαστική εκτόπιση πραγματοποιήθηκε σε όλους τους Κυπρίους από την Τουρκία. Οι Ελληνόφωνοι Κύπριοι που ζούσαν στις βόρειες περιοχές του νησιού αναγκάστηκαν να μετακινηθούν στις νότιες και οι Τουρκόφωνοι Κύπριοι που ζούσαν στις νότιες περιοχές αναγκάστηκαν να μετακινηθούν στα κατεχόμενα βόρεια εδάφη του νησιού. Υπολογίστηκε ένα σύνολο 215.000 εκτοπισμένων Κύπριων, που αποτελούνταν από το ένα τρίτο των Ελληνόφωνων και περισσότερο από το μισό των Τουρκόφωνων Κύπριων.

Ταυτόχρονα με την αναγκαστική εκτόπιση, η Τουρκία ξεκίνησε την μεταφορά πληθυσμού της από την Ανατολία στα κατεχόμενα εδάφη του νησιού, με σκοπό την αλλαγή της δημογραφικής δομής του νησιού. Οι Τούρκοι έποικοι καταλαμβάνουν στέγη, γη, ή/και άλλες περιουσίες των Ελληνόφωνων Κυπρίων.

Από το 1974, η Τουρκία επίσης χρησιμοποιεί τους παράνομους Τούρκους εποίκους ως εργαλείο κοινωνικής, πολιτιστικής και οικονομικής καταπίεσης εναντίον των Τουρκόφωνων Κύπριων που είναι παγιδευμένοι στα κατεχόμενα εδάφη. Οι Κύπριοι που πολέμησαν κατά της αναίμακτης γενοκτονίας, όπως ο αριστερός πολιτικός ηγέτης Ράιφ Ντενκτάς και ο δημοσιογράφος Κουτλού Αντάλι δολοφονήθηκαν από την Τουρκία. Η συνέχιση της μεταφοράς των παράνομων Τούρκων εποίκων στο νησί αναγκάζει τους Τουρκόφωνους Κύπριους να μεταναστεύσουν από το νησί. Σήμερα, ο Τουρκόφωνος Κυπριακός πληθυσμός της διασποράς είναι τρεις φορές μεγαλύτερος από τον πληθυσμό που καταφέρνει να ζει στο νησί. Επίσης, λόγω του αποικισμού που συνεχίζεται για σχεδόν μισό αιώνα, η Τουρκία έχει τον πλήρη έλεγχο της πολιτικής εκπροσώπησης της λεγόμενης Βόρειας Κύπρου, του καθεστώτος-μαριονέτα, και της λεγόμενης «Τουρκοκυπριακής ηγεσίας» που έχει εκπροσώπηση στις «συνομιλίες του Κυπριακού» των Ηνωμένων Εθνών.

Οι πολιτικές αποικισμού παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο. Η Σύμβαση της Γενεύης απαγορεύει τη μεταφορά από την κατοχική δύναμη του άμαχου πληθυσμού της στην περιοχή που καταλαμβάνει. Ορίζει ότι η «Κατοχική Δύναμη δεν θα εκτοπίζει ή μεταφέρει τμήματα του άμαχου πληθυσμού της στην περιοχή που καταλαμβάνει». Επίσης, σύμφωνα με το Καταστατικό της Ρώμης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου το 1998 «η μεταφορά, άμεσα ή έμμεσα, από την Κατοχική Δύναμη τμημάτων του άμαχου πληθυσμού της στο έδαφος που καταλαμβάνει» είναι «έγκλημα πολέμου» και «η απέλαση ή βίαια μεταφορά πληθυσμού» είναι ένα «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας». Η Τουρκία και το Ισραήλ διαπράττουν παρόμοια εγκλήματα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Τον Φεβρουάριο του 2021, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο αποφάσισε τελικά ότι μπορεί να ερευνήσει εγκλήματα πολέμου στην Παλαιστίνη. Η απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου σχετικά με τη διερεύνηση εγκλημάτων πολέμου στην Κύπρο αναμένεται επίσης σύντομα.

Οι αντιιμπεριαλιστές του κόσμου πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι αυτό που χρειάζονται η Τουρκία και το Ισραήλ τώρα για να πετύχουν τα σχέδια αποικισμού τους είναι χρόνος. Επομένως, πρέπει να αντισταθούμε σε οτιδήποτε εγγυάται το status quo ακόμη και για μια ακόμη μέρα. Αυτό περιλαμβάνει τα λεγόμενα «ειρηνευτικά σχέδια» που αυτά τα δύο καθεστώτα προσποιούνται ότι συνεχίζουν να υποστηρίζουν ώστε να προχωρήσουν με τις εθνικές τους εκκαθαρίσεις. Ο περισπασμός από το πραγματικό όνομα της κατοχής θα μας οδηγήσει όλους στην απόλυτη καταστροφή.

Αυτό που βλέπουμε στην Κύπρο και την Παλαιστίνη δεν είναι διαχωρισμός, αλλά εισβολή και κατοχή. Και τα προοδευτικά μέτωπα του κόσμου πρέπει πάντα να είναι πιστά στα συνθήματά τους και τους σκοπούς της «ελεύθερης Κύπρου» και της «ελεύθερης Παλαιστίνης» λαμβάνοντας υπόψιν αυτά τα γεγονότα. Όπως οι σημαίες κατοχής του «Ισραήλ» και του «καθεστώτος-μαριονέτα της Τουρκίας στην Βόρεια Κύπρο» που εμπνέουν η μία την άλλη, οι Κύπριοι και οι Παλαιστίνιοι που αγωνίζονται για απελευθέρωση θα συνεχίσουν να ενδυναμώνουν ο ένας τον άλλον!

Χαιρετισμός σε όλους τους λαούς που αγωνίζονται για μια και πλήρως ανεξάρτητη Κύπρο και Παλαιστίνη!

Ζήτω η διεθνής αλληλεγγύη!
Ένωσις Κυπρίων