Η Ένωσις Κυπρίων στην αντι-σύνοδο κορυφής «Όχι στο ΝΑΤΟ»

Όχι στο ΝΑΤΟ

15.06.2021 – Η Ένωση Κυπρίων εκπροσώπησε την Κύπρο και τους Κύπριους στην αντι-διάσκεψη «Όχι στο ΝΑΤΟ» που διοργανώθηκε από τις προοδευτικές οργανώσεις από όλο τον κόσμο. Η αντι-διάσκεψη κορυφής πραγματοποιήθηκε στις 13-14 Ιουνίου 2021, κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ που φιλοξένησε τους αρχηγούς κρατών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Κατά την ομιλία του στην αντι-διάσκεψη κορυφής, ο πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων, Οζ Καραχάν υπογράμμισε το γεγονός ότι η Κύπρος εξακολουθεί να είναι κατεχόμενη από το ΝΑΤΟ χώρα και εξέφρασε την αλληλεγγύη των Κυπρίων στα κινήματα των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Οζ Καραχάν στην αντι-σύνοδο κορυφής «Όχι προς το ΝΑΤΟ».

Αγαπητοί φίλοι, σύντροφοι και άνθρωποι που αγωνίζονται για την ειρήνη σε όλο τον κόσμο.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η τρομοκρατική οργάνωση του Βόρειου Ατλαντικού διαδίδει τον ιμπεριαλισμό, την αποικιοκρατία και την εκμετάλλευση σε όλο τον κόσμο για 72 χρόνια.

Σας μιλώ τώρα από ένα νησί στην Ανατολική Μεσόγειο όπου πέντε στρατοί του ΝΑΤΟ χρησιμοποιούν επί του παρόντος τα εδάφη του για τους ιμπεριαλιστικούς στόχους τους στην περιοχή.

Η Κύπρος είναι μια κατεχόμενη από το ΝΑΤΟ χώρα.

Η ενιαία δομή της χώρας μας καταστράφηκε από το ΝΑΤΟ και η κατοχή της Κύπρου σχεδιάστηκε στη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα το 1971

Και η πραγματική κατοχή τέθηκε σε εφαρμογή το 1974.

Έκτοτε, η Κύπρος καταλαμβάνεται από το ΝΑΤΟ και το «σχέδιο ομοσπονδίας» που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ βρίσκεται στο λεγόμενο «τραπέζι ειρήνης» που σχηματίζεται από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ για την προστασία του status quo.

Λόγω αυτού του status quo, η βρετανική, τουρκική, ελληνική, αμερικανική και γαλλική στρατιωτική παρουσία στην πατρίδα μας συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Παρακολουθούμε μια απόπειρα αυτών των ιμπεριαλιστών να δώσουν ζωή στη νεκρή οργάνωση τους, η οποία εξυπηρετεί μόνο την αμερικανική ατζέντα Kissingerist.

Αλλά πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν τα εγκλήματά τους κατά της ανθρωπότητας.

Και εμείς, οι λαοί του κόσμου, δεν πρέπει να ξεχνάμε:

Δεν υπάρχει μόνη σωτηρία, ούτε όλοι μας ούτε κανένας.

Επομένως, πρέπει να μάθουμε ο ένας τον άλλον και να ενωθούμε ενάντια στον ιμπεριαλισμό.

Πρέπει να πούμε «Όχι στο ΝΑΤΟ», αποφασισμένος και σταθερός.

Από την κατεχόμενη από το ΝΑΤΟ Κύπρο, εμείς, οι Κύπριοι, χαιρετίζουμε όλους τους λαούς σε όλο τον κόσμο που δίνουν εθνικούς απελευθερωτικούς αγώνες όπως εμάς.

Χαιρετίζουμε τους συντρόφους που εκπροσωπούσαν τη βούληση των λαών στη διαμαρτυρία στις Βρυξέλλες.

Έχουμε δίκιο και θα επικρατήσουμε!