Η Ένωσις Κυπρίων για τη συνάντηση 5+1 του ΟΗΕ για την Κύπρο

UN 5+1 Meeting on Cyprus

29.04.2021 – Η Ένωσις Κυπρίων δημοσίευσε μια δήλωση με τίτλο «Το παραμύθι της ομοσπονδίας έχει τελειώσει – Ήρθε η ώρα να αποκαταστήσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία» στις 18 Σεπτεμβρίου 2020, σχετικά με την πρόταση της συνάντησης των Ηνωμένων Εθνών 5+1 για την Κύπρο. Και για άλλη μια φορά, τα αποτελέσματα της προαναφερθείσας συνάντησης που ολοκληρώθηκε σήμερα μας έβγαλαν σωστούς.

Ήταν η πρώτη φορά που ακούσαμε την πρόταση «δύο κρατών» επισήμως από ένα τραπέζι που σχηματίζουν οι ιμπεριαλιστές που θέλουν την Κύπρο και τους Κυπρίους αποσχισμένους και διαχωρισμένους. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η συνάντηση τελείωσε χωρίς κανένα αποτέλεσμα ή κοινό έδαφος και όπως πάντα μια νέα συνάντηση προτάθηκε για το μέλλον.

Ενώ το «παιχνίδι της Κύπρου» συνεχίζεται, η Τουρκία συνεχίζει επίσης τον αποικισμό της στις κατεχόμενες βόρειες περιοχές της Κύπρου. Μαζί με την κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική καταπίεσή της προς τους Τουρκόφωνους Κύπριους, η Τουρκία αλλάζει τα δημογραφικά στοιχεία του νησιού χρησιμοποιώντας τους παράνομους εποίκους της. Ως αποτέλεσμα του status quo, η Κύπρος εξακολουθεί να αποτελεί στρατιωτική βάση για τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και τις ιμπεριαλιστικές τους δραστηριότητες στην περιοχή.

Θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι η διακοπή αυτής της αλυσίδας είναι δυνατή μόνο με τη διόρθωση ενός λάθους. Μπορούμε να πολεμήσουμε κατά του παράνομου, υπερασπιζόμενοι αυτό που είναι νόμιμο. Οι Κύπριοι συμφώνησαν ήδη στην ενιαία Κυπριακή Δημοκρατία και το συναινετικό της σύνταγμα το 1960. Σήμερα, το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να απορρίψουμε τις συνεδριάσεις στα τραπέζια των ιμπεριαλιστών και να αποκαταστήσουμε τη διεθνώς αναγνωρισμένη νόμιμη Κυπριακή Δημοκρατία και τη συνταγματική της τάξη. Τότε θα είναι η ώρα για τους Κύπριους να επιτύχουν μια πραγματική πλουραλιστική δημοκρατία διαμορφώνοντας το μέλλον μας υπό τα νόμιμα όργανα της δημοκρατίας, χωρίς την παρουσία των αποικιοκρατών.

Ως Ένωσις Κυπρίων, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια πλήρως ανεξάρτητη Κύπρο για τους Κυπρίους!

Ανακοινώνεται με σεβασμό προς το κοινό.
Ένωσις Κυπρίων