Οι Κύπριοι χαιρετούν τον Κουρδικό λαό και τον αγώνα του

Cypriot & Kurdish Solidarity

20.03.2021 – Η σχέση μεταξύ Κυπρίων και Κούρδων δεν είναι απλώς θέμα διεθνούς αλληλεγγύης. Η αδελφότητα των δύο εθνών βασίζεται στην κοινή μοίρα.

Η Ένωσις Κυπρίων καταγγέλλει τη νέα επίθεση κατά του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) από το Τουρκικό Κράτος. Το HDP, το οποίο είναι σήμερα το τρίτο μεγαλύτερο πολιτικό κόμμα στην Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας, αντιμετωπίζει κλείσιμο μετά την έφεση του Γενικού Εισαγγελέα στο Συνταγματικό Δικαστήριο. Μέχρι τώρα, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας έχει απαγορεύσει έξι φιλο-Κουρδικά πολιτικά κόμματα τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

Αυτές οι ενέργειες δεν σιώπησαν τον Κουρδικό λαό και τον αγώνα του. Αντίθετα, τα Κουρδικά πολιτικά κινήματα γίνονταν ισχυρότερα κάθε φορά που στοχοποιούνταν από το Τουρκικό Κράτος.

Δεν συμφωνούμε με τα πολιτικά κινήματα που βλέπουν την παρούσα κατάσταση ως προϊόν μόνο του τρέχοντος Τουρκικού δικτατορικού καθεστώτος. Από την ίδρυση του Τουρκικού Κράτους, οι επιθέσεις του εναντίον Κούρδων και Κυπρίων συνεχίζονταν σχεδόν ασταμάτητα. Ο λόγος πίσω από αυτό είναι το γεγονός ότι οι Κούρδοι και οι Τουρκόφωνοι Κύπριοι ήταν πάντα δύο εμπόδια εναντίον των νεο-οθωμανικών λεγόμενων «εθνικών σκοπών» της Τουρκίας.

Οι λαοί ενωμένοι δεν θα νικηθούν ποτέ! Ενώ ευχόμαστε ευτυχισμένο Newroz στον Κουρδικό λαό, εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την ενότητα μας στον εθνικό και δημοκρατικό απελευθερωτικό αγώνα τους.

Ένωσις Κυπρίων – Kıbrıslılar Birliği – Union of Cypriots