Κάλεσμα για δημιουργία Ενωμένου Μετώπου κατά των υποτιθέμενων «νέων ρεαλισμών»

Νέος Ρεαλισμός

19.01.2021 – Πρόσφατα, ο πρώην υπουργός και φεντεραλιστής αναπληρωτής ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος Χάρις Γεωργιάδης κατέθεσε σε χαρτί ένα μανιφέστο με τίτλο «Νέος ρεαλισμός», το οποίο δηλώνει επισήμως ότι από τώρα και στο εξής η λύση των δύο κρατών αποτελεί μία επιλογή για την επιβίωση του «Ελληνισμού» στην Κύπρο.

Και ο καιρός αποδεικνύει ξανά σωστή την άποψή μας ότι η ομοσπονδιακή Κύπρος ήταν απλώς ένα εργαλείο για την πολιτική ελίτ να μην μοιράζεται καμία εξουσία, με κόστος τη διαίρεση του νησιού μας.

Ενώ ο Κυπριακός λαός πληρώνει το τίμημα λόγω της τουρκικής κατοχής, η πολιτική ελίτ βγάζει τα κέρδη της από ένα κράτος που το βλέπει ως ανώνυμη εταιρεία και από μια χώρα που τη βλέπει μόνο σαν ένα εμπόρευμα.

Συνεπώς, είναι προφανές ότι ο συγχρονισμός αυτού του «μανιφέστο της νέας εποχής» και η έκθεση των διαφθορών της πολιτικής ελίτ δεν είναι σύμπτωση.

Επίσης, αυτό το μανιφέστο μας δείχνει ξανά ότι ενώ αλλάζουν τις απόψεις τους για το Κυπριακό σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά τους, η κενή ρητορική τους για τον «Ελληνισμό» παραμένει η ίδια.

Μόλις τρία χρόνια μετά την ανεξαρτησία ως ενιαίο και συναινετικό κράτος Ελληνόφωνων και Τουρκόφωνων Κυπρίων, οι «πατέρες» της ίδιας πολιτικής ελίτ χρησιμοποίησαν ξανά τις ανοησίες και κατέστρεψαν τη συνταγματική τάξη και την Κυπριακή Δημοκρατία το 1963.

Αφού απολάμβαναν τις πηγές του κράτους για περισσότερα από 10 χρόνια, αυτή τη φορά μερικοί άλλοι οργάνωσαν ένα πραξικόπημα ενάντια στην πολιτική ελίτ στο όνομα του ίδιου «Ελληνισμού» που προκάλεσε την Τουρκική κατοχή της Κύπρου.

Στη συνέχεια υποστήριξαν την ομοσπονδιακή λύση για τον Ελληνισμό, και τώρα απαιτούν μόνο ένα μισό νησί για τον Ελληνισμό.

Ακολουθώντας τους τσαρλατάνους που προωθούν τις διαφορετικές αποχρώσεις του Ελληνισμού θα φέρει μόνο τον Τουρκισμό στην Κύπρο, που σήμερα είναι μια πραγματικότητα από την Ουγγαρία μέχρι τα σύνορα της Κίνας με διακυβερνητικούς σχηματισμούς όπως το «Τουρκικό Συμβούλιο».

Ο χρόνος μάς έμαθε καλά ότι καταστροφικές ιδέες όπως η ένωσις, ο φεντεραλισμός, ο Ελληνισμός ή ο Τουρκισμός το μόνο που θα προκαλέσουν στους Κύπριους είναι να χάσουν την πατρίδα τους.

Είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε ότι είχαμε πάντα δύο επιλογές, είτε την «Κυπριακή» Δημοκρατία χωρίς στρατούς του ΝΑΤΟ και ξένη παρουσία, είτε την «Τουρκική Κύπρο».

Επομένως, καλούμε όλες τις δυνάμεις των πατριωτών να ενωθούν και να υπερασπιστούν την ενιαία Κυπριακή Δημοκρατία.

Η πολιτική λύση για τους Ελληνόφωνους και τους Τουρκόφωνους Κύπριους είναι έτοιμη σε ένα έγγραφο που έχουμε ήδη υπογράψει, το συναινετικό σύνταγμα του 1960, το νόμιμο σύνταγμα της Δημοκρατίας.

Ζητούμε να οικοδομήσουμε ένα ενωμένο μέτωπο για την εκστρατεία αποκατάστασης της συνταγματικής τάξης ώστε να απονομιμοποιήσουμε την ύπαρξη της Τουρκίας στην πατρίδα μας.

Καλούμε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις να αφήσουν τις καταστροφικές ιδεολογίες ενάντια στο Κυπριακό Κράτος, την Κυπριακή Σημαία και την Κυπριακή ύπαρξη και να υπερασπιστούν όσα έχουμε ήδη με το αντιιμπεριαλιστικό πνεύμα του Κυπριοτισμού, προτού χάσουμε τα πάντα.

Η Κύπρος για τους Κυπρίους!
Ένωσις Κυπρίων – Kıbrıslılar Birliği – Union of Cypriots