60η επέτειος της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Κυπριακής σημαίας

Consociationalism

16.08.2020 – 16 Αυγούστου. Πριν από 60 χρόνια, σαν σήμερα, το έθνος μας έγινε ανεξάρτητο μετά από αιώνες αποικιοκρατίας και ιμπεριαλισμού. Είναι η ημερομηνία που η ενιαία και συναινετική μας Κυπριακή Δημοκρατία κήρυξε την ανεξαρτησία της. Και είναι επίσης η ημερομηνία που ο Τουρκόφωνος Κύπριος Ισμέτ Γκιουνέι μας δώρισε την εθνική μας σημαία, τη σημαία της Δημοκρατίας της Κύπρου.

Σήμερα, η μισή όμορφη πατρίδα μας είναι κατεχόμενη. Και οι ίδιοι ιμπεριαλιστές μιλούν για διαίρεση του μικρού μας νησιού και των ανθρώπων στα δύο, με μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδιακή «ειρηνευτική λύση». Και επαναλαμβάνουμε ξανά.

Η Κύπρος και ο λαός της δεν είναι διχασμένοι!
Η Κύπρος βρίσκεται υπό κατοχή!
Και αυτό για το οποίο αγωνιζόμαστε δεν είναι μια «ειρηνευτική λύση», αγωνιζόμαστε και θα αγωνιζόμαστε για την «απελευθέρωση»!

Ως πρωτοποριακή οργάνωση, η Ένωσις Κυπρίων θα συνεχίσει τον αγώνα της για την ανεξαρτησία και την «αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης» που καταστράφηκε από τους ιμπεριαλιστές και τους συνεργάτες τους. Έπειτα, θα συνεχίσει τον αγώνα της δημοκρατικά για τις αρχές «ενός έθνους, μίας σημαίας, μίας πατρίδας, ενός κράτους» στην πλήρως ανεξάρτητη ενιαία Κυπριακή Δημοκρατία.

(Η Ημέρα Ανεξαρτησίας της Κύπρου εορτάζονταν στην πραγματική της ημερομηνία, τις 16 Αυγούστου, έως το 1963. Στις 11 Ιουλίου 1963, ο Πρόεδρος Αρχιεπίσκοπος Μακάριος, ο Αντιπρόεδρος Δρ. Φαζίλ Κιουτσούκ και το Υπουργικό Συμβούλιο που αποτελούνταν από 7 Ελληνόφωνους και 3 Τουρκόφωνους Κύπριους άλλαξαν ομόφωνα την Ημέρα Ανεξαρτησίας, στις 1 Οκτωβρίου).

Η Κύπρος για τους Κυπρίους!
Ένωσις Κυπρίων