Χαιρετίζουμε την επιστροφή της «Αβρούπα»!

British Bases - Cyprus

25.06.2020 – Ως Ένωσις Κυπρίων, θα θέλαμε να ανακοινώσουμε στο κοινό ότι καλωσορίζουμε την επιστροφή της εφημερίδας Αβρούπα με το όνομά της, η οποία αγωνίζεται γενναία ενάντια στην τουρκική κατοχή εδώ και δεκαετίες.

Από την πρώτη της δημοσίευση το 1997, η εφημερίδα Αβρούπα προκαλεί δυσφορία στους κατακτητές και τους συνεργάτες τους, και αυτός είναι ο λόγος που γίνεται στόχος πυροβολισμών, βομβιστικών επιθέσεων και λιντσαρισμάτων που οργανώνονται από η Τουρκία. Υπήρχαν αμέτρητες δικαστικές υποθέσεις που ξεκίνησαν εναντίον των συγγραφέων της και του αρχισυντάκτη Σενέρ Λεβέντ από το κατοχικό καθεστώς μετά από κινήσεις της Τουρκίας. Το 2001, η εφημερίδα Αβρούπα έκλεισε λόγω των πιέσεων και των πρωτοβουλιών του Ραούφ Ντενκτάς και αργότερα συνέχισε το δρόμο της με το όνομα Αφρίκα, μέχρι χθες.

Το τελευταίο γεγονός συνέβη στις 22 Ιανουαρίου 2018, όταν ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε μια οδηγία στους παράνομους Τούρκους εποίκους από τη ζωντανή τηλεόραση. Στη συνέχεια, η έδρα της εφημερίδας δέχτηκε επίθεση και έγινε μια απόπειρα σφαγής.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ξεκίνησε μια άδικη εκστρατεία δυσφήμισης και λιντσαρίσματος ενάντια στο όνομα και το λογότυπο της εφημερίδας από τους λεγόμενους μη κυβερνητικούς οργανισμούς και τους οργανισμούς μέσων ενημέρωσης. Το κοινό σημείο αυτών των οργανώσεων είναι πως αποτελούνται από «δικοινοτικούς, διζωνικούς φεντεραλιστές» που ζουν με επιχορηγήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις κατεχόμενες περιοχές. Μετά από αυτήν την εκστρατεία λιντσαρίσματος, ο Σενέρ Λεβέντ αποφάσισε να αλλάξει ξανά το όνομα της εφημερίδας σε Αβρούπα (Ευρώπη).

Ανεξάρτητα από το αν προέρχεται από τους κατακτητές, τους αποσχιστικούς-διαχωριστικούς υποστηρικτές της «δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας» ή άλλους, οι λιντσαριστικές επιθέσεις στο πιο πολύτιμο φρούριο κατά της κατοχής σε αυτό το νησί θα έχουν την υπεράσπιση της Ένωσης Κυπρίων. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας δίπλα-δίπλα, μέχρι την ημέρα της νίκης μας για την ανεξάρτητη Κυπριακή Δημοκρατία.

Ανακοινώνεται με σεβασμό προς το κοινό.
Ένωσις Κυπρίων