Η Ένωσις Κυπρίων είναι με την εφημερίδα «Αφρίκα»

Afrika Gazetesi Davası

15.05.2019 – Ως Ένωση Κυπρίων, θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλους τους Κυπρίους και να εκφράσουμε την υποστήριξή μας για την τελική ακρόαση της εφημερίδας Αφρίκα που θα λάβει χώρα στις 16 Μαΐου.

Ο επικεφαλής συντάκτης της εφημερίδας Αφρίκα Σενέρ Λεβέντ και ο συνάδελφός του Αλί Οσμάν Ταμπάκ αντιμετωπίζουν πέντε χρόνια φυλάκισης στις κατεχόμενες περιοχές από τις παράνομες αρχές. Η Ένωση Κυπρίων είναι ένας οργανισμός που μάχεται ενάντια στην τουρκική κατοχή και όλη τη διαδικασία αποικιοκρατίας της Τουρκίας στις κατεχόμενες περιοχές. Έξαιτίας αυτού, ανακοινώνουμε την αλληλεγγύη μας στους δύο γενναίους Κυπρίους που αγωνίζονται ενάντια στον ίδιο εχθρό.

Δεν είμαστε μαζί σε αυτόν τον αγώνα μόνο σε αυτή τη δίκη. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Οζ Καραχάν βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Γιασεμί του Σενέρ Λεβέντ για τις Έυρωεκλογές που θα διεξαχθούν στις 26 Μαΐου στη χώρα μας. Όλοι μαζί αγωνιζόμαστε σε πολλά μέτωπα για μια ανεξάρτητη Κύπρο προκειμένου να τερματίσουμε αυτή την κατοχή, τόσο στις κατεχόμενες περιοχές – στη ζώνη της φωτιάς – ενάντια στην τουρκική καταπίεση όσο και στην πολιτική σκηνή με τους λάτρεις του status-quo που εκμεταλλεύονται την κατάσταση όλα αυτά τα 45 χρόνια και στις δύο πλευρές. Αυτός ο αγώνας θα συνεχιστεί και γνωρίζουμε ότι ο Κυπριακός λαός είναι μαζί μας.

Τέλος, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στο κοινό ότι η υπεράσπιση της εφημερίδας Αφρίκα είναι το μεγαλύτερο καθήκον όλων των Κυπρίων που θέλουν ανεξαρτησία και ένα μέλλον για την πατρίδα μας, την Κύπρο. Και πάλι, βρισκόμαστε μάρτυρες μιας ιστορικής ημέρας, μετά τις επιθέσεις της εφημερίδας Αφρίκα που έγιναν στις 22 Ιανουαρίου 2018 από τους παράνομους Τούρκους άποικους και πρέπει να ενωθούμε ξανά για να υπερασπιστούμε τη γη μας και τον λαό μας.

Ανακοινώνεται με σεβασμό προς το κοινό.
Ένωσις Κυπρίων