Η Ένωσις Κυπρίων είναι στο «Κίνημα Γιασεμί» για τις Ευρωεκλογές

Jasmine Movement & Oz Karahan & Union of Cypriots
Κίνημα Γιασεμί & Οζ Καραχάν & Ένωσις Κυπρίων

27.02.2019 – Ως Ένωσις Κυπρίων, πριν από λίγους μήνες δηλώσαμε την πρόθεσή μας να συμμετάσχουμε στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που θα διεξαχθούν στις 26 Μαΐου 2019 με τον δικό μας υποψήφιο. Σήμερα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε σε όλους τους Κυπρίους ότι ο κ. Οζ Καραχάν θα συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του “Κινήματος Γιασεμί” του Σενέρ Λεβέντ, ως υποψήφιος της Ένωσις Κυπρίων.

Κάνουμε τη συνεργασία που η κοινότητά μας αναμένει από εμάς πραγματικότητα, από την ημέρα που ανακοινώσαμε δημοσίως τη συμμετοχή μας στις εκλογές. Ως Ένωση Κυπρίων, μιλάμε πάντα για το πώς είναι απαραίτητη η ενοποίηση των κυπριακών δυνάμεων που είναι εναντίον της τουρκικής κατοχής. Σε αυτό το πλαίσιο, γνωρίζουμε την ευθύνη που έχουμε στους ώμους μας, ότι η κοινότητά μας βλέπει την συνεργασία του Κινήματος Γιασεμί και της Ένωσης Κυπρίων: μια αχτίδα ελπίδας. Από σήμερα, πορευόμαστε σε αυτόν τον αγώνα με το Κίνημα Γιασεμί και τους υπόλοιπους πέντε υποψηφίους του.

Ο υποψήφιος και πρόεδρος της ένωσής μας, Οζ Καραχάν, θα αγωνιστεί για αυτό το σκοπό εκπροσωπώντας την Ένωση Κυπρίων στο κίνημα. Όπως γνωρίζει η κοινότητά μας, είναι ένας διαρκής υποστηρικτής μιας ανεξάρτητης Κύπρου, μέλος των οργανώσεων στις οποίες η Ένωσις Κυπρίων έχει τις ρίζες της, την οργάνωση νέων LINOBAMBAKI και την Παγκόσμια Ένωση Τουρκόφωνων Κυπρίων. Ο Οζ Καραχάν μεγάλωσε και έγινε πολιτικά ενεργός στην Αμμόχωστο, ενώ επί του παρόντος κατοικεί στη Λάρνακα, από όπου ένα μέρος της οικογένειάς του κατάγεται. Τελείωσε τις σπουδές του στην Τσεχική Δημοκρατία και επίσης έζησε και έγινε πολιτικά ενεργός σε μέρη όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η Σουηδία και η Γερμανία.

Μαζί με το μέλος μας Οζ Καραχάν, ο επικεφαλής συντάκτης της εφημερίδας «Afrika» Σενέρ Λεβέντ και άλλοι τέσσερις υποψήφιοι συμμετέχουν στο “Κίνημα Γιασεμί”. Πιστεύουμε ότι αυτοί οι προοδευτικοί υποψήφιοι θα πάρουν τις έδρες με τις ψήφους των Κυπρίων που ζουν τόσο σε ελεύθερες όσο και κατεχόμενες περιοχές. Η 26η Μαΐου θα είναι μια νέα αρχή. Θα είναι η ημερομηνία κατά την οποία οι έδρες στις Βρυξέλλες θα διεκδικηθούν από ανεξάρτητους και γενναίους Κυπρίους αντί των πολιτικών που αποστέλλονται στο Βέλγιο για διακοπές ή απομόνωση λόγω εσωτερικών εχθροπραξιών από τα δικά τους κόμματα που υπηρετούν το status quo. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας κατά της τουρκικής κατοχής και της κοινωνικής, πολιτιστικής και οικονομικής γενοκτονίας που αντιμετωπίζουν οι Τουρκοκύπριοι, αυτή τη φορά κάτω από την στέγη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ως Ένωσις Κυπρίων, θα βρισκόμαστε μαζί με τον Οζ Καραχάν, τον Σενέρ Λεβέντ, τον Λέιλα Κιράλπ, τον Φαϊζέ Ορντεμιτζιλέρ , τον Ιμπραήμ Αζίζ και τον Ζεκί Μπεσικτεπελί από το «Κίνημα Γιασεμί», όχι μόνο κατά τη διάρκεια αυτών των εκλογών αλλά και μετέπειτα.

Ανακοινώνεται με σεβασμό προς το κοινό.
Ένωσις Κυπρίων