Η Ένωση Κυπρίων ενδέχεται να συμμετέχει στις Ευρωεκλογές

European Parliament & Union of Cypriots
European Parliament & Union of Cypriots

13.12.2018 – Ως Ένωση Κυπρίων (Union of Cypriots), λαμβάνουμε υπόψη το ενδεχόμενο να συμμετέχουμε στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που θα πραγματοποιηθούν στις 26 Μαΐου 2019, με ανεξάρτητο υποψήφιο.

Λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα της τρέχουσας κατάστασης στην πατρίδα μας, δεδομένου ότι πλησιάζουμε στην εξαφάνιση του τουρκόφωνου Κυπριακού πληθυσμού από το νησί και συνεχίζοντας εδώ και χρόνια τις διαπραγματεύσεις των Ηνωμένων Εθνών μη καταλήγοντας σε ένα συμπέρασμα, θα θέλαμε να διευρύνουμε το παγκόσμιο πεδίο δράσης μας με την ενσωμάτωσή μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Έτσι, συνεχίζοντας τις απαραίτητες διαδικασίες για την απόφασή μας να συμμετέχουμε στο Κοινοβούλιο και έχοντας συμβουλευτεί τόσο τα μέλη μας όσο και τις πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τις οποίες είμαστε σε επαφή, θα μοιραστούμε την απόφασή μας με το κοινό το συντομότερο δυνατό.

Με αυτήν την κίνηση, θέλουμε να παρέχουμε στην κοινωνία μας μια ευκαρία εκπροσώπησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με κάθε πιθανό τρόπο κατά της Τουρκικής κατοχής και της οικονομικής, κοινωνικής, και πολιτιστικής γενοκτονίας κατά των τουρκόφωνων Κυπρίων.

Η Κύπρος για τους Κυπρίους!
Ένωσις Κυπρίων – Kıbrıslılar Birliği – Union of Cypriots