2021 “Dr. İhsan Ali Ödülü” Galeri Kültür’e verildi

Galeri Kültür

31.12.2021 – Kıbrıslılar Birliği, bağımsızlık mücadelemize katkılarından dolayı Kıbrıslı değerlerimize veya kuruluşlarımıza Onur Ödülleri takdim etmektedir. Kıbrıslılar Birliği Onur Ödülleri, hayatını kendi halkı ve Kıbrıs Cumhuriyeti’ne adayan Kıbrıslı toplum lideri Dr. İhsan Ali’nin anısına verilmektedir.

2021 yılında bu ödülü, “Kıbrıslı Kitaplar” mottosuyla otuz yılı aşkın süredir faaliyet gösteren Galeri Kültür’e takdim etmekten mutluluk duymaktayız.

Galeri Kültür, Dr. İhsan Ali ve Kıbrıs için mücadelesini konu alan kitaplar da dahil olmak üzere vatanımızla ilgili seksenden fazla kitap yayınlamış ikonik bir kurumdur. Galeri Kültür’ün Kıbrıscılık fikrini ve Kıbrıslılık bilincini yayma yönündeki kültürel çabalarını selamlamaktayız.

Kıbrıslılar Birliği, üniter Kıbrıs Cumhuriyeti, Türk işgalinin sona ermesi ve tam bağımsız bir vatana sahip olabilmek adına yasadışı Türk yerleşimciler ile tüm yabancı ordulardan arınmış bir ada için savaşmaya devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Kıbrıslılar Birliği

Galeri Kültür, Kıbrıs’taki kitapseverleri bir araya getirme misyonuyla 1987 yılında bir kitapçı olarak kurulmuştur. 1988 yılında ilk yayını olan “Kıbrıs Türk Atasözleri ve Deyimler Sözlüğü”nü çıkararak aynı zamanda yayınevini de kurmuş olmuştur. Bugün Galeri Kültür, “Galeri Kültür Kitabevi”, “Galeri Kültür Yayınları”, “Alaşiya Yayınları” ve “GKY Store”un çatı kuruluşu konumundadır.

Galeri Kültür, “Kıbrıslı Kitaplar” sloganıyla adanın tarihine ve kültürüne ışık tutmaya kendisini adamıştır. Bugün Galeri Kültür’ün yayınladığı kitaplar sadece Kıbrıs’ta değil tüm dünyada büyük talep ve ilgi görmektedir. Galeri Kültür 30 yılı aşkın geçmişinde Kıbrıs ile ilgili Türkçe, Yunanca ve İngilizce dillerinde 80’den fazla kitap yayınlamıştır.