Category: Türkçe

Oz Karahan: Kıbrıs Yeşiller Partisi’nden Avrupa Parlamentosu milletvekili adayı

Oz Karahan - Avrupa Parlamentosu seçimleri

Ελληνικά / Türkçe / English

29.02.2023 – Kıbrıslılar Birliği, 9 Haziran 2024 tarihinde gerçekleşecek olan Avrupa Parlamentosu ve Belediye seçimlerinde Kıbrıs Yeşiller Partisi‘ni (Ekolojistler Hareketi – Yurttaşlar İşbirliği) ve listesini destekleme kararı almıştır.

Devamını oku →

“Pan-Kıbrıslı Seferberliği Deklarasyonu” 2023 Onur Ödülü’nü Aldı

Pan-Kıbrıslı Seferberliği Deklarasyonu

29.12.2023 – Kıbrıslılar Birliği, bağımsızlık mücadelemize katkılarından dolayı Kıbrıslı değerlerimize veya kuruluşlarımıza Onur Ödülleri takdim etmektedir. Kıbrıslılar Birliği Onur Ödülleri, hayatını kendi halkı ve Kıbrıs Cumhuriyeti’ne adayan Kıbrıslı toplum lideri Dr. İhsan Ali’nin anısına verilmektedir.

Devamını oku →

Kıbrıslılar Birliği “Liberate Cyprus – Defeat Imperialism” podcast’ini başlatıyor

Kıbrıs'ı Kurtar - Emperyalizmi Yen

26.12.2023 – Kıbrıslılar Birliği olarak “Liberate Cyprus – Defeat Imperialism” (Kıbrıs’ı Kurtar, Emperyalizmi Yen) adlı podcast’imizin tanıtımını duyurmaktan mutluluk duymaktayız. Milli kurtuluş mücadelelerinin dünya çapında birbirine bağlı olduğuna ve uluslararası dayanışmanın özgürlük ve adalet arayışında önemli bir güç olduğuna inanmaktayız. “Liberate Cyprus – Defeat Imperialism” programının her bölümü, özgürlük mücadelesinin hem teorik hem de pratik yönlerini ele alarak Kıbrıslıların ve dünya çapındaki halkların emperyalizmin boyunduruğuna karşı deneyimlerini öne çıkaracaktır.

Devamını oku →

Kıbrıs adası Filistinlilere yönelik soykırım için kullanılamaz!

Kıbrıs ve Filistin

11.11.2023 – Kıbrıslılar Birliği kayıtsız şartsız Filistin halkının yanındadır ve direnişini desteklemektedir. Kıbrıs halkı, komşu Filistin halkıyla sarsılmaz dayanışmasını sürekli olarak dile getirmektedir. Hem Kıbrıslılar hem de Filistinliler süregelen işgalin, yerleşimci sömürgeciliğinin ve uluslararası hukuk ihlallerinin kurbanı olmuşlardır.

Devamını oku →

Kıbrıs’ın Özgürlüğü için Pan-Kıbrıslı Seferberliği Deklarasyonu

Pan-Kıbrıslı

Ελληνικά / Türkçe / English

20.07.2023 – Bugün, Türk işgalinin 49’uncu yıldönümünde, hem işgal altındaki hem de özgür bölgelerki 49 Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı, Kıbrıs sorununun çözümü için referans noktası olmayı amaçlayan bir deklarasyon yayınlamıştır.

Devamını oku →

2022 Onur Ödülleri “SEZON Kadınlar”a verildi

SEZON Kadınlar

30.12.2022 – Kıbrıslılar Birliği, bağımsızlık mücadelemize katkılarından dolayı Kıbrıslı değerlerimize veya kuruluşlarımıza Onur Ödülleri takdim etmektedir. Kıbrıslılar Birliği Onur Ödülleri, hayatını kendi halkı ve Kıbrıs Cumhuriyeti’ne adayan Kıbrıslı toplum lideri Dr. İhsan Ali’nin anısına verilmektedir.

Devamını oku →

Faşizme Karşı Birleşik Cephe İhtiyacı

Birleşik Cephe

(Faşizme Karşı Birleşik Cephe İhtiyacı – Anti-emperyalist ve anti-faşist uluslararası birleşik cephenin profili, geleceği ve daha fazla inşası) *Uluslararası Devrimci Partiler ve Örgütler Koordinasyonu etkinliğine katkı (İngilizce)

11.12.2022 – In 1922, the elites of Italy did very little to stop the rise of fascism. In fact, they welcomed it, after coming to the conclusion that fighting the fascists would only strengthen the left. Today, not much has changed.

Devamını oku →

Filistin ve Kıbrıs: Halkların Kardeşliği Hikayesi

Cypriots & Palestinians

(Filistin ve Kıbrıs: Halkların Kardeşliği Hikayesi) *Filistin Dayanışma Günü vesilesiyle 29 Kasım 2022 tarihinde yayınlanan “Filistin Kurtuluş Mücadelesi” dergisine katkı (İngilizce)

29.11.2022 – Cyprus and Palestine, both two neighbors from the sea and two former Ottoman and British colonies, lived through intertwined processes of division and occupation. The story of Palestine began in 1917 when British colonialists “promised” the land of Palestine to the Zionists. The story of Cyprus began in 1878 when the Ottomans leased Cyprus to the British.

Devamını oku →

Kıbrıslı işçi sendikalarının ortak girişimine destek

Kıbrıslı sendikalar

22.02.2022 – Kıbrıs’ın kuzeyinde kapana kısılan Türkçe konuşan Kıbrıslılar Türk işgalinin zulmü altında hayatlarını devam ettirmeye çalışıyorlar. 1974’ten itibaren yaşadıkları sosyal, kültürel ve ekonomik baskılar bugün her zamankinden daha da fazla artmış durumda. Kıbrıs’ın işgal altındaki kuzey bölgesinde yaşayan nüfusun küçük bir kısmını oluşturan Kıbrıslılar işgal sonrasında Türkiye’nin başlattığı yerleşimci kolonyalizmi sebebiyle de maruz kaldıkları sosyo-ekonomik baskılar neticesinde Türkiye tarafından vatanlarından göç etmeye zorlanmaktadırlar.

Devamını oku →

2021 “Dr. İhsan Ali Ödülü” Galeri Kültür’e verildi

Galeri Kültür

31.12.2021 – Kıbrıslılar Birliği, bağımsızlık mücadelemize katkılarından dolayı Kıbrıslı değerlerimize veya kuruluşlarımıza Onur Ödülleri takdim etmektedir. Kıbrıslılar Birliği Onur Ödülleri, hayatını kendi halkı ve Kıbrıs Cumhuriyeti’ne adayan Kıbrıslı toplum lideri Dr. İhsan Ali’nin anısına verilmektedir.

Devamını oku →

İşgalin gerçek adı: Yasadışı yerleşimciler

İsrail - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti - Bayrak

02.07.2021 – “Kıbrıslılar ve Filistinliler terörist işgalci ikizler Türkiye ve İsrail’e karşı birlikte!” Bu, Kıbrıslılar Birliği’nin Lefkoşa sokaklarındaki afişlerinde yazıyor. İki komşu halk, aynı söylemi, aynı yalanları, aynı stratejiyi kullanan işgalcilere karşı ulusal kurtuluş mücadelesi veriyor.

Devamını oku →

Kıbrıslılar Birliği “Nato’ya hayır” karşı zirvesine katıldı

NATO'ya Hayır

15.06.2021 – Kıbrıslılar Birliği, dünyanın dört bir yanından ilerici örgütlerin düzenlediği “NATO’ya Hayır” karşı zirvesinde Kıbrıs’ı ve Kıbrıslıları temsil etti. Karşı zirve, 13-14 Haziran 2021’de Brüksel’de NATO Devlet Başkanlarını ağırlayan yıllık NATO zirvesi sırasında gerçekleşti.

Devamını oku →

Kıbrıslılar Birliği’nin BM 5+1 Kıbrıs konferansı hakkında görüşleri

BM 5+1 Kıbrıs Toplantısı

29.04.2021 – Kıbrıslılar Birliği, 18 Eylül 2020 tarihinde Birleşmiş Milletler’in 5+1 Kıbrıs toplantısı önerisine ilişkin “Federasyon masalı bitti – Kıbrıs Cumhuriyeti”ne dönüşün zamanı” başlıklı bir bildiri yayınlamıştı. Ve bugün söz konusu toplantının sonuçları bizleri yine haklı çıkarmış durumdadır.

Devamını oku →

Sözde “yeni gerçekçilik”lere karşı Birleşik Cephe çağrısı

Yeni Gerçekçilik

19.01.2021 – Kısa bir süre önce, eski bakan ve federalist iktidar partisinin genel başkan yardımcısı Harris Georgiades, iki devletli çözümün Kıbrıs’ta “Helenizm” in hayatta kalması için bir seçenek olduğunu resmen ilan eden “Yeni gerçekçilik” adlı bir manifesto kaleme almıştır.

Devamını oku →

Şener Levent’e Kıbrıslılar Birliği Onur Ödülü

Sener Levent

28.12.2020 – Kıbrıslılar Birliği, bağımsızlık mücadelemize katkılarından dolayı Kıbrıslı değerlerimize veya kuruluşlarımıza Onur Ödülleri takdim etmektedir. Kıbrıslılar Birliği Onur Ödülleri, hayatını kendi halkı ve Kıbrıs Cumhuriyeti’ne adayan Kıbrıslı toplum lideri Dr. İhsan Ali’nin anısına verilmektedir.

Devamını oku →

“Maskaralık seçim” öncesi Raif Denktaş’ı saygıyla anmak

Raif Denktaş

25.09.2020 – Kıbrıslılar Birliği ve Kıbrıs’taki tüm samimi ilerici ve vatansever güçler, “bedel ödemenin” ne demek olduğunu bilmektedir. Bu sebeple Kıbrıs’ta işgale ve süregelen sömürgeleştirme politikalarına karşı mücadele eden herkesi destekliyoruz ve yanında durmaktayız.

Devamını oku →

“Federasyon masalı” bitti – “Kıbrıs Cumhuriyeti”ne dönüşün zamanı

Crans Montana

18.09.2020 – Kıbrıslılar Birliği, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri António Guterres’in Kıbrıs sorununun çözümü için 5+1 (Rumca konuşan Kıbrıslılar, Türkçe konuşan Kıbrıslılar, Yunanistan, Türkiye, Birleşik Krallık ve Birleşmiş Milletler) toplantısı önerisine Türk yetkililerin tepkilerini takip etmektedir.

Devamını oku →

Kıbrıs Belgeleri ve “öteki işgal”

Kıbrıs Belgeleri

25.08.2020 – Son dönemde dünya ve medyanın ilgisini çeken Kıbrıs’ın “altın pasaport” programına ilişkin kuruluş olarak duruşumuzu sürekli olarak dile getiriyoruz. Pasaport satışını, Türkiye’nin Kıbrıs’ı işgaliyle sonuçlanan Ağustos 1974 darbesinden sonra ülkemize karşı ikinci ihanet eylemi olarak görüyoruz.

Devamını oku →

Kıbrıs Cumhuriyeti’nin ve Kıbrıslıların bayrağının 60. yıldönümü

Consociationalism

16.08.2020 – 16 Ağustos. 60 yıl önce, bugün, milletimiz yüzyıllarca maruz kaldığı sömürgecilik ve emperyalizmden sonra bağımsızlığını kazandı. Bu tarih, üniter ve konsesyonal Kıbrıs Cumhuriyetimizin bağımsızlığını ilan ettiği tarihtir. Ve bu tarih, Türkçe konuşan Kıbrıslı İsmet Güney’in bize Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağını, yani milli bayrağımızı armağan ettiği tarihtir.

Devamını oku →

Tek çözüm: Konsesyonalizm, yani, Kıbrıs Cumhuriyeti

Consociationalism

03.08.2020 – Kıbrıslılar Birliği olarak, uniter cumhuriyetimizi güçlendirmek için coğulcu demokrasinin tüm Kıbrıslılar için nihai bir hedef olması gerektiğine inanıyoruz. Fakat topraklarımızdaki federalistlerin ve diğer ayrılıkçıların aksine, Türk işgaline son vermenin aciliyetinin farkında olarak Türkiye’nin adamızdaki varlığını garimeşrulaştırmanın tek yolunun “Kıbrıs’ta anayasal düzeni yeniden sağlamak” ile mümkün olduğuna inanıyoruz. Bu sebeple de Kıbrıslılar kendileri için başka bir yönetim sistemi seçeceklerse bile bunu Kıbrıs Cumhuriyeti anayasası altında demokratik yollar ile Türkiye Cumhuriyeti’nin illegal ordusu ve yerleşiklerinden kurtulduktan sonra yapmaları gerektiğini savunuyoruz.

Devamını oku →

Kıbrıs’taki İngiliz üslerine ilişkin gelişmeler hakkında açıklama

İngiliz Üsleri - Kıbrıs

10.06.2020 – Kıbrıslılar Birliği olarak, Kıbrıs’ta İngiltere’nin kontrolündeki bölgelere ilişkin gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Kıbrıslıların bu bölgelerdeki mülklerini inşa etmelerine olanak tanıyacak ve buruk bir mutluluk duygusu uyandıracak anlaşmayı öğrenmiş bulunuyoruz.

Devamını oku →

Kilise ve işgalciler arasındaki ilişki hakkında

Archbishop Chrysostomos & Talip Atalay

14.04.2020 – Kıbrıslılar Birliği olarak Kıbrıs Kilisesi’nin ve Başpiskopos’un yasadışı bir Türk yerleşimciyi “Kıbrıs Müftüsü” ilan etmesini kınıyoruz. Kuruluşumuz, Başpiskopos II. Chrysostomos ile Erdoğan’ın seçtiği kişi Talip Atalay arasındaki yaklaşık on yıllık skandal ilişki konusuna biraz ışık tutmak ve Kıbrıslıları bilgilendirmek istemektedir.

Devamını oku →

Acil çağrı: İşgal bölgesinde yapılan “liderlik” seçimleri meşru değildir!

Türkçe konuşan Kıbrıslıların liderlik seçimleri

03.02.2020 (09.06.2020 tarihinde güncellenmiştir) – Kıbrıs’ın kuzeyindeki işgal bölgesinde 11 Ekim 2020 tarihinde (daha önce planlanan tarihi ile 26 Nisan 2020) gerçekleştirilecek olan liderlik seçimleri mevcut şartlar altında meşruiyetini yitirmiş ve bu durum artık bütün Kıbrıslıları ve Kıbrıs sorununun geleceğini etkileyecek bir boyuta ulaşmıştır.

Devamını oku →

Kıbrıslılar Birliği’nin Türk askeri faaliyetleri ve MEB üzerine görüşleri

Boğaz Deniz Üssü & Geçitkale Hava Üssü

18.12.2019 – Kıbrıslılar Birliği olarak, son dönemde Türkiye’nin Kıbrıs’ın işgal altındaki bölgelerinde yürüttüğü askeri faaliyetleri yakından takip ediyoruz. NATO üyesi bir ülke olan Türkiye, 1974’te kuzey bölgeleri işgalinden bu yana adada şu anda 40.000’den fazla yasadışı askeri personel bulunduruyor.

Devamını oku →